Ενώ αύριο αναμένεται να συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ των δύο «κοινοταρχών», η τουρκική πλευρά παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεσμεύοντας περιοχή ανοικτά της Πάφου για άσκηση με πραγματικά πυρά, ενώ ταυτόχρονα το τουρκικό ερευνητικό Μπαρμπαρός παραμονεύει πλησίον της Καρπασίας.

Δυστυχώς το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται, αφού αποτελεί όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική ανάγκη η αλλαγή πολιτικής στο Κυπριακό, μακριά από τις αδιέξοδες διαδικασίες συμβιβασμού στην βάση Ομοσπονδίας.

Να θυμίσουμε ότι ο ηγέτης της κατοχής αποχώρησε από τις συνομιλίες με πρόσχημα δήθεν το «Ενωτικό Δημοψήφισμα», ενώ σήμερα με την εισβολή στην Κυπριακή ΑΟΖ και υπό την απειλή των όπλων η Κυπριακή Κυβέρνηση, όχι μόνο δεν αντιδρά, αλλά με την δικαιολογία ότι «δεν θα παίξουν το παιχνίδι» προσέρχεται με σκυμμένο το κεφάλι στις συνομιλίες.

Συνοψίζοντας στέλνουμε ξεκάθαρο το μήνυμα, ότι κανείς δεν μπορεί να βρει το δίκαιο του υποκύπτοντας, αλλά μόνο διεκδικώντας.

Δηλώσεις ΜΜΕ

Γεάδης Γεάδη

Εκπρόσωπος Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)