Οι αναμενόμενες εκσκαφές στο Τύμβο της Μακεδονίτισσας για ανεύρεση πεσόντων μέσα στην άτρακτο του μοιραίου ΝΟΡΑΤΛΑΣ «Νίκη 4» που καταρρίφθηκε από φίλια πυρά, μας προβληματίζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που περισυνέλεξε το Κίνημά μας από αυτόπτες μάρτυρες, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, ΟΛΟΙ οι νεκροί από την πτώση ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια και ούτε ένας εξ αυτών υπάρχει πλέον εντός του μοιραίου μεταγωγικού.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θέτουμε τα δικά μας ερωτήματα, κατά πόσο έχουν διασταυρωθεί οι πληροφορίες, περί υπάρξεως σορών καταδρομέων εντός της ατράκτου του Α/Φ. Και κατά πόσον έχουν παρθεί μαρτυρίες από τους στρατιώτες που συνέβαλαν στην μεταφορά των άτυχων καταδρομέων.

Δυστυχώς οι τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και οι πρόσφατες δηλώσεις, μας προβληματίζουν ιδιαίτερα ως προς τους σκοπούς εκταφής.

Μήπως κάποιοι θέλουν να καταστρέψουν ένα μνημείο, που αποτελεί σύμβολο των αδιαίρετων δεσμών με την Ελλάδα, πιστεύοντας ότι κατ’ αυτό τον τρόπο θα αλλοιώσουν την ιστορία, στην προσπάθειά τους να κόψουν τον ομφάλιο λώρο.

Ίδωμεν …

Υ.Γ.: Παρουσιάζουμε πιο κάτω αποκαλυπτικά δημοσιεύματα, όπως τα εντοπίσαμε ..

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

timvos76small 9c615

Άρθρο της εφημερίδας “ΜΑΧΗ” στις 17 Αυγούστου 1974

timvos76apospasma 28108

noratlasPOLITIS af4af

Έκθεση που υπογράφει ο υπαστυνόμος, Δ. Παπαδόπουλος, Ιούλιου 1974.