“Κοσμογονικές αλλαγές”. Η Βρετανία και οι ΗΠΑ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν την τουρκική πρόκληση στην περιοχή Άρσους – Πύλας.

Καταδικάζουν την επίθεση εναντίον των ειρηνευτών και κάνουν λόγο για «σοβαρά εγκλήματα σε βάρος του διεθνούς δικαίου»… Είναι αυτό που λέμε «θα χιονίσει μέσα στον Αύγουστο!».

Με ανάλογο τρόπο αντέδρασε και ο Αντόνιο Γκουτέρες, η Ούρσουλα φορ ντε Λάιεν, η Ρομπέρτα Μέτσολα και άλλοι «Πόντιοι Πιλάτοι» και «χαηκλέ» αξιωματούχοι διεθνών κέντρων αποφάσεων και επιρροής.

Βρετανοί βουλευτές εξοργίστηκαν και έγραψαν «τουίτ» για να αναφερθούν στην τουρκική βία. Οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία και αποτρέπουν τους πολίτες τους να επισκεφθούν τα κατεχόμενα μέχρι την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Πύλα…

Υποκριτές. Χρειάστηκε να περάσουν 50 χρόνια για να «αντιληφθείτε» την τουρκική βία. Χρειάστηκε να περάσουν 50 χρόνια για να δούμε μια δυναμική αντίδραση σας, έστω και λεκτική.

Γιατί; Επειδή αυτή τη φορά, έτυχε οι κυανόκρανοι να είναι Βρετανοί και όχι άλλης εθνικότητας.

Ο Κυπριακός Ελληνισμός σχεδόν μισό αιώνα, σας καλεί να δώσετε τέλος στην τουρκική κατοχή μετά την εισβολή που διέπραξε η Τουρκία το 1974. Ο Κυπριακός Ελληνισμός σας κάλεσε να καταδικάσετε τις δολοφονίες γεωργών και άλλων στην γραμμή κατάπαυσης του πυρός, τις δολοφονίες των Ισαάκ και Σολωμού.

Τι θα κάνετε τώρα; Θα δώσετε τέλος στην τουρκική κατοχή; Θα ελευθερώσετε την Κύπρο; Θα επιστρέψουν οι νόμιμοι κάτοικοι στις περιουσίες τους στα κατεχόμενα; Θα στείλετε τον κατοχικό στρατό με μπουλντόζες στην θάλασσα της Κερύνειας όπως μετακίνησαν τα οχήματα και τους άντρες σας στην Πύλα;

Οι δικές μας ευθύνες τώρα. Ποιο σοβαρό κράτος συνομιλεί και διαπραγματεύεται την διάλυση της νόμιμης οντότητας του; Της Κυπριακής Δημοκρατίας δηλαδή; Γιατί διαχρονικά οι κυβερνήσεις δεν επανατοποθετούν το Κυπριακό στην ορθή του βάση, ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής; προσπάθειας εθνοκάθαρσης και εξισλαμισμού της Κύπρου; Υποκριτές υπάρχουν παντού! Να σας δω ΟΛΟΥΣ πως θα βγάλετε τώρα το φίδι απ’ την τρύπα…

Δημήτρης Σούγλης

Διευθυντής Γραφείου Τύπου Ε.ΛΑ.Μ.  – Δημοσιογράφος