Χαράχθηκε γραμμή στην Άγκυρα για τον ποιον δρόμο θα πρέπει να ακολουθήσει ο ηγέτης της κατοχής στην Κύπρο.

Ο Ερντογάν με συνοπτικές διαδικασίες κάλεσε τον Μουσταφά, για να δώσει εντολές και ο τελευταίος να εκτελέσει κατά γράμμα τα σχέδια, για κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και δημιουργία ενός συνεταιρισμού, όπως οι ίδιοι ανέφεραν. Για να υπάρξει όμως συνεταιρισμός, πρέπει να υπάρξουν δύο αναγνωρισμένα κράτη!

Μάλιστα δεν δίστασε για πολλοστή φορά, ο «φίλος» και «συντοπίτης» της Κυβέρνησης, Μουσταφά, να απειλήσει, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να εκμεταλλευτούμε το Φυσικό Αέριο για να μην αποτελέσει αιτία έντασης. Υπενθύμισε δε, ότι το θέμα της παροχής ασφάλειας από την Τουρκία, να παραμείνουν δηλαδή τα επεμβατικά δικαιώματα, είναι εκ των ων ουκ άνευ, απαιτώντας με απλά λόγια η Τουρκία να έχει το δικαίωμα να πράξει όσα και το ’74, αλλά όσα και τελευταία με το «Μπαρμπαρός».

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) διερωτόμαστε αν η Κυβέρνηση θα ονομάσει συγκλίσεις και πάλι τις νέες προκλητικές δηλώσεις.

Δυστυχώς ούτε το ψευδοκράτος, ούτε η Τουρκία, αλλά ούτε και εμείς βάζουμε μυαλό. Καλούμε την Κυβέρνηση να αλλάξει επιτέλους γραμμή στο Κυπριακό και να κατανοήσει ότι με «καλοπιάσματα», το αδηφάγο τέρας δεν εξημερώνεται.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)