Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εκφράζει την ανησυχία του για τα τεκταινόμενα στις Κυπριακές Αερογραμμές και τους κινδύνους που ελλοχεύουν με μία εσκεμμένη πτώχευση του Εθνικού Αερομεταφορέα.

Την τελευταία περίοδο βλέπουμε να βγαίνουν στην επιφάνεια πληροφορίες για προσπάθεια ώθησης των Κυπριακών Αερογραμμών στην πτώχευση. Εάν αποδειχθεί ότι μέλη της κυβέρνησης και κρατικοί αξιωματούχοι οδηγούν την εταιρεία στο κλείσιμο και όχι στην οικονομική εξυγίανση, τότε το θέμα τίθεται στις παρυφές της εθνικής προδοσίας.

Το Κίνημα μας θεωρεί ότι, σε μία πατρίδα -ξέφραγο αμπέλι- που οι τουρκικές αεροπορικές εταιρείες έχουν αναλάβει τον ρόλο του «Εθνικού Αερομεταφορέα» στα κατεχόμενα εδάφη μας, ο ρόλος των Κυπριακών Αερογραμμών είναι όσο ποτέ άλλοτε σημαντικός.

Ο κυπριακός τουρισμός δέχεται πιέσεις και διαφαίνεται ότι οι αφίξεις και τα έσοδα θα είναι μειωμένα το 2015 σε σχέση με αυτά του 2014, το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών θα δώσουν ακόμα ένα δυνατό χτύπημα στον τουρισμό και γενικά στην οικονομία της χώρας. Κάτι που είχε γίνει προ τριετίας με την πτώχευση της Eurocypria.

Τέλος, για ακόμη μία φορά προειδοποιούμε ότι η παραμονή των ανοικτών οδοφραγμάτων και η στήριξη του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, προκαλεί ραγδαία επιδείνωση στην οικονομία και κατ’ επέκταση ενισχύει την φτώχεια και την οικονομική εξαθλίωση της πατρίδας μας.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)