Ούτε η πανδημία δεν μπορεί να ανακόψει τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας, που συνεχίζει απτόητη τις προκλήσεις, θέλοντας να εξωτερικεύσει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της, κυρίως την οικονομική κρίση που της έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.

Η εκπρόσωπος των δημοσίων σχέσεων του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, Ναντιντέ Σεμπμέμ Ακτόπ, προανήγγειλε την εισβολή και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στις κυπριακές θάλασσες με πρόσχημα τη στήριξη σε Μπαρμπαρός, Ορούτς Ρέις, Φατίχ και Γιαβούζ, για να «συνεχίσουν κανονικά τις δραστηριότητές τους», κλιμακώνοντας στον μέγιστο βαθμό τις προκλήσεις.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θέτει την Κυβέρνηση ενώπιον των ευθυνών της, αφού εγκλωβισμένη στο «δόγμα του κατευνασμού» δεν αντέδρασε αποτελεσματικά, επιτρέποντας στην ουσία την Τουρκία να συνεχίζει απτόητη την επέκταση της παράνομης κατοχής και στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η τουρκική προκλητικότητα δεν θα καμφθεί με παροχή ιατρικής βοήθειας στους κατακτητές, αλλά με σοβαρή αποτρεπτική στρατηγική που θα προκαλεί πραγματικό κόστος στην Τουρκία και στο κατοχικό έκτρωμα.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)