Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ), καλεί την Κυβέρνηση να απαντήσει κατά πόσο, έχει εγκατασταθεί πρόσφατα γραφείο στην Αμερικανική Πρεσβεία στη Λευκωσία, ομάδα καθοδήγησης από Αμερικανούς, που θα συντονίζει και θα ελέγχει την όλη διαδικασία προβολής της εικόνας προς τους Ελληνοκυπρίους, σε ότι αφορά την λύση του Κυπριακού.

Την ομάδα φαίνεται να αποτελούν ένας διπλωμάτης, ένας επικοινωνιολόγος και δύο ψυχολόγοι, που αποστολή τους είναι ο συντονισμός της εικόνας των συνομιλιών που παρουσιάζεται στα Μέσα Ενημέρωσης στην Κυπριακή Δημοκρατία, σε συνεργασία επίσης και των κατοχικών δυνάμεων, του Δημοκρατικού Συναγερμού, του ΑΚΕΛ, του Προέδρου Αναστασιάδη, όσο επίσης και του κατοχικού ηγέτη.

Σκοπός της ομάδας είναι ο έλεγχος της άποψης των πολιτών και η κάμψη οποιασδήποτε αντίστασης.

Δεν είναι τυχαίες και οι πρόσφατες διακηρύξεις του Προέδρου περί αποκοπής του «ομφάλιου λώρου», καθώς επίσης και τα περί αποφυγής «εθνοτικής επιμόλυνσης» των δύο κρατιδίων, για να διασκεδάσουν τις ανησυχίες των ψηφοφόρων του ΔΗ.ΣΥ.

Εάν ευσταθούν αυτά, πρόκειται για θέμα Εθνικής μειοδοσίας και ξεπουλήματος της πατρίδας μας, και καλούμε την Κυβέρνηση και τους συν αυτώ συνεργάτες της σε άμεση παραίτηση. Τέλος, απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους Έλληνες της Κύπρου, “δεξιούς”, “κεντρώους” και “αριστερούς”, να αντιληφθούν πως η όλη διαδικασία είναι ένα υποχθόνιο, βρώμικο παιχνίδι με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση συμφερόντων των ολίγων, αδιαφορώντας για την κατάληξη που θα έχει ο λαός σε μία λύση – τουρκοποίηση. 

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)