Τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της επιδημίας του Κορωνοϊού σε ολόκληρη την Κύπρο, ειδικά στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, κατά τη δική μας εκτίμηση είναι υπερβολικά. Δικαιολογημένα προκαλούν αντιδράσεις, καθώς είναι φανερό ότι οδηγούν στη παράλυση της οικονομίας.

Κεντρικός στόχος της πολιτείας θα έπρεπε να είναι ο περιορισμός και η προφύλαξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, αντ’ αυτού αποκλείουν και περιθωριοποιούν δύο ολόκληρες Επαρχίες.

Καίριο πλήγμα δέχεται και ο τομέας της παιδείας με την απόφαση για κλείσιμο των Λυκείων, αφού δημιουργούνται τεράστιες ανισότητες, με τελειόφοιτους δύο ταχυτήτων.

Επιπλέον, η δημιουργία “οδοφραγμάτων” στα όρια των Επαρχιών Λεμεσού και Πάφου, εμποδίζοντας την ελεύθερη διακίνηση, αποτελεί σχήμα οξύμωρο, την ίδια στιγμή που τα οδοφράγματα από και προς τα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη μας παραμένουν ανοικτά και η διέλευση συνεχίζεται απρόσκοπτη.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), με γνώμονα το ευρύτερο συμφέρον της κοινωνίας, έχουμε αποστείλει επιστολή με τις δικές μας εισηγήσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ίδια ώρα καλούμε δημόσια την κυβέρνηση να επανεξετάσει τις αποφάσεις της.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα δεδομένα, πρέπει να εξευρεθούν οι κατάλληλοι τρόποι για να διατηρηθεί μια ισορροπία ανάμεσα στα μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας από τη μια και συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας από την άλλη. Διαφορετικά κινδυνεύομε να οδηγηθούμε ενώπιον τραγικών εξελίξεων.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)