Η διαμαρτυρία του προσωπικού της Κρατικής Στέγης Ηλικιωμένων και Αναπήρων Άγιος Γεώργιος Β’ στη Λάρνακα καταδεικνύει τα αδιέξοδα στα οποία οδηγείται η κρατική μηχανή, λόγω της ανεξέλεγκτης ροής παράνομων αλλοδαπών στην Κύπρο.

Οι καταγγελίες του προσωπικού, για χρήση σωματικής και λεκτικής βίας, φανερώνουν το θράσος που διακατέχει τους παράνομους μετανάστες καθώς και την πλήρη απουσία του Κράτους, στο ζήτημα της στελέχωσης των ιδρυμάτων και της προστασίας του προσωπικού. Την ίδια ώρα, οι καταγγελίες συγγενών των ηλικιωμένων καταδεικνύουν ότι οι παράνομοι μετανάστες απολαμβάνουν υπερπρονόμια σε σχέση με τους Ελληνοκύπριους ηλικιωμένους που μένουν στον ίδιο χώρο, καθιστώντας τους ως πολίτες 2ης κατηγορίας.

Η απόφαση της Κυβέρνησης να στεγάσει στον ίδιο χώρο παράνομους μετανάστες και ηλικιωμένους είναι εντελώς απαράδεκτη.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτεί την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων ούτως ώστε να επιλυθεί το ζήτημα και να επανέλθει η τάξη και η ασφάλεια. Υπάρχει άμεση ανάγκη για χάραξη αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του φαινόμενου το οποίο πλέον καθίσταται ως βόμβα στα θεμέλια του κοινωνικού ιστού της Πατρίδας μας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)