Τον γνωστό ρόλο πήρε ξανά η κατά τα άλλα αντιδραστική Κυβέρνηση του Νίκου Ανανστασιάδη, αφού άρχισε και πάλι τις κυβιστήσεις, τρέχοντας πίσω στις συνομιλίες με κατεβασμένα τα αυτιά και την ουρά στα σκέλια.

Οι απαράδεκτες δηλώσεις του Άιντα, για την Κυπριακή ΑΟΖ και το δίκαιο της θάλασσας, αποδεικνύουν περίτρανα την γραμμή που ακολουθεί και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί, παρουσιάζοντας επίσης την ανεπάρκεια της κυπριακής Κυβέρνησης να προβάλει σωστά το πρόβλημα της Κύπρου.

Μέσα από τις δηλώσεις του Άιντα, πηγάζει ακόμη ένα σοβαρότατο θέμα, ότι ο Φυσικός πλούτος της Κύπρου ξεπουλήθηκε με τις ευλογίες της Κυπριακής Κυβέρνησης, αφού έχει μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, υπό την πλήρη άγνοια του Κυπριακού Ελληνισμού.

Όσο δεν είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε και με τόλμη να προβάλλουμε σωστά το πρόβλημα της Κύπρου, ως πρόβλημα εισβολής και συνεχιζόμενης παράνομης κατοχής, άλλο τόσο θα υποκύπτουμε σε απειλές και συμβιβασμούς.

Σαν Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) έχουμε την πεποίθηση ότι η επανέναρξη των συνομιλιών είναι πέρα για πέρα λανθασμένη και θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της πατρίδας μας, ενώ με αυτή την κίνηση αφήνουμε ανοικτή την πόρτα της Τουρκίας για ενδεχόμενες μεγαλύτερες μελλοντικές προκλήσεις και στον ορίζοντα να πλανάται η αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Είναι καιρός επιτέλους να στήσουμε πόδι και να ασκήσουμε Εθνική πολιτική για τα πραγματικά δίκαια του λαού μας, επανατοποθετώντας το Κυπριακό στην σωστή του βάση, ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής και ως εκ τούτου να αιτηθούμε την απελευθέρωση. Θέλουμε λύση και όχι συμβιβασμούς. 

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)