Ολοκληρώθηκε πανηγυρικά στο συνεδριακό κέντρο “Φιλοξενία” στην Λευκωσία η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου με εκατοντάδες συμπατριώτες μας να στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα Νίκης, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης, για τον Πρόεδρο του κινήματος κ. Χρίστο Χρίστου.

Τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ προλόγισε εκ μέρους του Πατριωτικού Μετώπου – “Λακεδαιμόνιοι” ο συναγωνιστής Μάριος Μυλωνάς.

Καταχειροκροτούμενος από το πλήθος, σε μια αίθουσα που σειόταν από παλμό και αγωνιστικά συνθήματα από το Μέτωπο Νεολαίας, ανέβηκε στο βήμα ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου.

Αρχικά, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ τοποθετήθηκε για το μείζον Εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας, καταδικάζοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις δηλώσεις Αναστασιάδη, τονίζοντας πως έχουμε χρέος απέναντι στον Μέγα Αλέξανδρο, στον Παύλο Μελά και όλους τους Μακεδονομάχους να ενώσουμε τις φωνές μας με τους Ελλαδίτες αδελφούς μας στέλνοντας το μήνυμα ότι η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Χρίστου αναφέρθηκε στις θέσεις του κινήματος για μια Κύπρο εθνικά κυρίαρχη και κοινωνικά δίκαιη, καταπολεμώντας την διαφθορά, την σήψη και την ατιμωρησία που κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή της πατρίδας μας. Παράλληλα, ανέλυσε το πλάνο του κινήματος για ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, όπου θα ευημερούν οι πολίτες, όχι μόνο οι αριθμοί.

Όσο αφορά το Κυπριακό, ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ για την Προεδρία της Δημοκρατίας τόνισε ότι η μοναδική ξεκάθαρα αντιομοσπονδιακή φωνή στην Κύπρο είναι το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, που προτείνει μια πραγματική αλλαγή στρατηγικής που θα Απελευθερώσει την πολύπαθη πατρίδα μας από την τουρκική κατοχή.

Επιπρόσθετα, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Χρίστου κατακεραύνωσε όσους ρίχνουν τόνους λάσπης και αρνούνται οποιαδήποτε επαφή με το ΕΛΑΜ, θυμίζοντας σε όλους τις σχέσεις των υπολοίπων κομμάτων με παράνομα κόμματα στα κατεχόμενα, όπου με την στάση τους δίνουν υπόσταση στον Αττίλα.

Η δυναμική εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο, στέλνοντας προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα πως σε αύτη την πατρίδα υπάρχουν Έλληνες που ακόμη αντιστέκονται, δεν συμβιβάζονται και δεν υποχωρούν. Οι εκατοντάδες πολίτες έστειλαν μαζικά το μήνυμα πως ΤΟΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ.