Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα http://www.skyscanner.net/ με έδρα το Λονδίνο, παρέχει εισιτήρια για πολλούς προορισμούς ανά τον κόσμο, με δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου και δωματίου σε ξενοδοχείο.

Με έκπληξη όμως είδαμε, πως από την Κύπρο η μόνη επιλογή που προσφέρεται για αναχώρηση, είναι το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμβου, το Ercan (!)

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), πράξαμε αυτό που θα έπρεπε ήδη να είχαν πράξει οι υπηρεσίες και τα αρμόδια υπουργεία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα στην εταιρεία Skyscanner, τονίζοντας πως οι νόμιμες αεροπορικές πύλες της Κύπρου είναι τα διεθνή αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου και πως με αυτήν της την ενέργεια, η εν λόγω εταιρεία αναγνωρίζει την παράνομη τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου.

Αναμένουμε απαντήσεις καθώς επίσης και τις αρμόδιες Κυπριακές αρχές να πράξουν έστω και στο ελάχιστο κάτι ανάλογο…

Πιο κάτω αυτούσιο το μέιλ που στείλαμε:

Dear sirs,

I am very sorry to notice that when I visit to website  www.skyscanner.net, from Cyprus where I live, by default, the field “from” is filled with the word “Ercan” (please see attached).

Ercan is an illegal airport located in Tymvou village, in occupied by Turkish troops, northern Cyprus. The so called state in North Cyprus is an illegal state NOT recognized by United Nations nor European Union.

Turkish invasion took place in 1974 and since then the 37% of the island of Cyprus is occupied.

Larnaca international Airport or Paphos International airport and the only civilian legal airports in Cyprus.

Please check your records and correct your default option as for us in Cyprus is offensive and provocative.