Άλλο ένα success story της κυβέρνησης του μνημονίου μας παρουσιάζει δημοσίευμα του Sigmalive. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πιο πάνω άρθρο το χρέος των νοικοκυριών ανέρχεται στο 122,6% του ΑΕΠ ενώ το χρέος των εταιρειών στο 223,4% του ΑΕΠ.

Το υψηλό κόστος της εκπαίδευσης των παιδιών, η παντελής έλλειψη καλού συνταξιοδοτικού συστήματος, η έλλειψη Γε.Σ.Υ. και η ανασφάλεια για το μέλλον τείνουν στο να δημιουργούν δυσθεώρατα χρέη για τα νοικοκυριά και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήγησαν από την τραγική πολιτική του μνημονίου και του κουρέματος.

Είναι καιρός η κυβέρνηση να σταθεί στο πλευρό των μικρομεσαίων, την ραχοκοκκαλιά της κυπριακής οικονομίας. Η οικονομία δεν σώζεται με ημίμετρα και κινήσεις εντυπωσιασμού αλλά με μία συνολική στροφή προς ένα μοντέλο κοινωνικό που θα εντοπίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο απλός Λαός και θα τα επιλύει. Η οικονομία του τόπου δεν είναι η προσωπική επιχείρηση της εκάστοτε κυβέρνησης που θα εξυπηρετεί μόνο τους μεγαλοκαρχαρίες, αλλά αποτελεί το μέσο που θα δώσει κίνητρα και δυνατότητα στους πολίτες να εργαστούν και να ευημερήσουν.