Στην Επιτροπή Οικονομικών συζητήθηκε μεταξύ άλλων η έγκριση της τοποθέτησης των νέων Ανθυπολοχαγών της Εθνικής μας Φρουράς που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στις παραγωγικές σχολές της Ελλάδας. Η έγγραφη έγκριση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών είναι απαραίτητη για τον διορισμό των νέων μας αξιωματικών λόγω του νόμου για την παγοποίηση των προσλήψεων στο Δημόσιο.

Αν και η έγκριση δόθηκε, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση-σχόλιο του βουλευτή του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, που είναι και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών, είπε κατά την συζήτηση για την τοποθέτηση των νέων αξιωματικών: “μην με κοιτάτε εμένα, εγώ είμαι εναντίον του Στρατού”!

Η δήλωση-πρόκληση του βουλευτή του ΑΚΕΛ έρχεται μία μόλις ημέρα μετά την συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου σε κυπριακή εφημερίδα, στην οποία ανέφερε ότι ο τουρκικός στρατός κατοχής θα παραμείνει στην Κύπρο και μετά την λύση, τονίζοντας, επίσης, πως η Τουρκία θα επεμβαίνει όταν θα κρίνει πως αυτό επιβάλλεται!

Την στιγμή που οι εισβολείς δηλώνουν απερίφραστα την θέλησή τους να παραμείνει ο στρατός κατοχής και μετά την λεγόμενη λύση, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ θεώρησε χρήσιμο να καταφερθεί μέσα στη Βουλή εναντίον της Εθνικής Φρουράς, της τελευταίας γραμμής άμυνας του Κυπριακού Ελληνισμού. Παράλληλα, το ΑΚΕΛ προτρέπει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συνεχίσει τις συνομιλίες για την επιβολή Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, χωρίς να το απασχολούν οι νέες δηλώσεις Τσαβούσογλου.

Αναρωτιόμαστε, μόνο, πως γίνεται ένας εκλελεγμένος αντιπρόσωπος του Κυπριακού Ελληνισμού να δηλώνει την απαρέσκειά του για την Εθνική Φρουρά και την ίδια στιγμή να επιλέγει να “αγνοεί” τις νέες δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας. Αφήνουμε τον βουλευτή του ΑΚΕΛ στην κρίση του κυπριακού λαού.