Ακολουθεί μεταφρασμένη η επιστολή που απέστειλε ένας Βέλγος πολίτης στο κίνημά μας, ο οποίος δεν ανέχτηκε την παρουσία αντιπροσωπίας του ψευδοκράτους στις Βρυξέλλες, υπό την προκλητική κάλυψη Βέλγων Πολιτικών, διεκδικώντας τα δίκαια των Ελλήνων της Κύπρου:

Ελάχιστοι άνθρωποι έχουν αντιληφθεί ότι οι κατοχικές δυνάμεις του Βόρειου τμήματος της Ελληνικής Κύπρου έχουν αντιπροσωπία αυτή την στιγμή στις Βρυξέλλες, παρόλο που η βελγική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος. Υπό κανονικές συνθήκες δεν ακούμε πολλά για το κατοχικό καθεστώς, αλλά αυτή την φορά με ένα «διακριτικό» τρόπο κατάφεραν να προσεγγίσουν κάποιους σημαντικούς Βέλγους πολιτικούς. Η αιτία ήταν μια δήθεν ανθρωπιστική ενέργεια, όπου οργάνωσαν μια εκδήλωση για ένα ορφανοτροφείο στην κατεχόμενη Κύπρο.

Αν και ισχυρίστηκαν πως η ενέργειά τους ήταν ανθρωπιστική, η αναγραφή «Βόρεια Κύπρος» σε διάφορες επιγραφές αναγάγει το περιστατικό σε πολιτικό ζήτημα. Κατάφεραν να εξασφαλίσουν χορηγίες από τοπικούς παράγοντες, ενώ μέχρι στιγμής τρεις πολιτικοί έχουν εκφράσει την συμπαράστασή τους στην ενέργεια αυτή. Πιο συγκεκριμένα, η κ. Cathy Berx από το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, η κ. Martine Taelman μέλος της Φλαμανδικής Βουλής και της Βελγικής Γερουσίας από το Φιλελεύθερο Κόμμα και ο δήμαρχος του Βορσελάαρ κ. Lieven Janssens.

Έχω αποστείλει προσωπικά διαδικτυακές επιστολές σε όλους τους προαναφερόμενους πολιτικούς, ρωτώντας τους εάν με τις πράξεις τους στηρίζουν την παράνομη κατοχή του Βόρειου τμήματος της Κύπρου. Αυτοί όμως κρύβονται πίσω από την «ανθρωπιστική πράξη», αγνοώντας τους 200,000 Έλληνες της Κύπρου που είναι πρόσφυγες στην ίδια τους την Πατρίδα από το 1974 μέχρι και σήμερα.

Είναι ακόμη μεγαλύτερη υποκρισία, εάν συνυπολογίσει κανείς πως στην ιστοσελίδα του Βελγικού Υπουργείου Εξωτερικών αναγράφεται ξεκάθαρα πως ξενοδοχεία στο Βόρειο τμήμα της Κύπρου είναι κατεχόμενα από το 1974 μέχρι και σήμερα, καλώντας τους Βέλγους πολίτες να μην τα επισκεφτούν καθώς η Κυπριακή Κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά εναντίων τους. Έτσι, οι προαναφερόμενοι Βέλγοι πολιτικοί έμμεσα εγκληματούν.

Θα σας κρατήσω ενήμερους εάν υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη. Απολογούμαι στον Κυπριακό Ελληνισμό εκ μέρους όλων των Ελεύθερων σκεπτόμενων Βέλγων Πολιτών για την ασέβεια και την απαράδεκτη συμπεριφορά των Βέλγων Πολιτικών.

Ζήτω η Ελεύθερη Κύπρος

Ruben Rosiers
Βέλγος Πολίτης