Πραγματοποιήθηκε χθες (9/3) με απόλυτη επιτυχία η ετήσια Πορεία Τιμής και Μνήμης του Ευαγόρα Παλληκαρίδη στη Πάφο. Η δυναμική Πορεία ξεκίνησε από τα Πολιτικά Γραφεία Πάφου και κατέληξε στο Μνημείο του Ευαγόρα στο κέντρο της πόλης. Με στεντόρεια τη φωνή και κρατώντας ψηλά τα Εθνικά λάβαρα, οι περήφανοι ΕΛΑΜίτες δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους για συνέχιση του Αγώνα στο δρόμο που χάραξε ο Ήρωας, ενάντια σε κάθε λύση ομοσπονδίας, για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της συναγωνίστριας Αλίκης Δημητρίου η οποία συντόνιζε την εκδήλωση. Ακολούθως, στο βήμα ανέβηκαν οι μαθητες Κυριακή Πέτρου, Κωνσταντίνος Τσαγγάρης και Κατερινα Δαρμά, οι οποίοι απήγγειλαν ποιήματα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, προκαλώντας συγκίνηση στο πλήθος.

Αργότερα, ο Αγωνιστής της ΕΟΚΑ και συναγωνιστής του ήρωα, Σάββας Κουρσάρος πήρε το λόγο και μοιράστηκε με το κοινό προσωπικά βιώματα της κοινής πορείας του με τον Ευαγόρα.

Ακολούθησε ο Αγωνιστής της ΕΟΚΑ και συναγωνιστής επίσης του Ευαγόρα, Γ. Στενιώτης, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη για εντατικοποίηση του αγώνα σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα.

Στη συνέχεια εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας Πάφου, ο συναγωνιστής Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου δήλωσε πως στην εποχή μας τα Ιδανικά της δοξασμένης γενιάς του 55 – 59 πρέπει να είναι ο φάρος μας για το αύριο που καλούμαστε να χτίσουμε.

Ο πρόεδρος του Μετώπου Νεολαίας Σωτήρης Ιωάννου τόνισε ότι η μάχιμη νεολαία του σήμερα βρίσκεται στις τάξεις του κινήματος μας και προχωρά με οδηγό το παράδειγμα του Ευαγόρα.

Ο Επαρχιακός Πάφου Πέτρος Κουντουρέσιης εξήρε τον Αγώνα και τη θυσία του Ήρωα, τονίζοντας ότι τέτοιες παρακαταθήκες δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου επανέλαβε ότι το κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών θα συνεχίσει να πρωτοστατεί δυναμικά ενάντια στην τουρκοποίηση της Κύπρου, καλώντας άπαντες στις επάλξεις. Έχουμε χρέος και καθήκον, όπως είπε, να τιμούμε καθημερινά μέσα από τον αγώνα μας τις θυσίες των ηρώων, οι οποίοι δεν πέθαναν για την ομοσπονδία, αλλά για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Ήρωα από το Πρόεδρο του ΕΛΑΜ, με την εκδήλωση ολοκληρώνεται με τον Εθνικό Ύμνο και το κέντρο της Πάφου να σείεται από τον παλμό της Εθνικιστικής φάλαγγας.