Την Παρασκευή 29/12 υποβλήθηκε η υποψηφιότητα του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστου Χρίστου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Το γεγονός κάλυψε ζωντανά ο τηλεοπτικός σταθμός TVOne, που σχολίασε την υποψηφιότητα του ΕΛΑΜ, που όπως υπογράμμισαν, αποτελεί την μοναδική ξεκάθαρα αντιομοσπονδιακή υποψηφιότητα. Επίσης, όπως αναφέρθηκε, χωρίζει χάσμα την υποψηφιότητα του κ. Χρίστου με όλες τις υπόλοιπες.

Σε δηλώσεις προέβη με το πέρας της υποβολής στον TVOne ο Εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος, Γεάδης Γεάδη, ο οποίος τόνισε πως ο κ. Χρίστου με την υποψηφιότητά του δίνει την επιλογή στου πολίτες οι οποίοι βαρέθηκαν το σάπιο και διεφθαρμένο κατεστημένο να ψηφίσουν ένα νέο άνθρωπο, μια νέα φωνή, ο οποίος θα χαράξει μια νέα πορεία για την Κύπρο.

Ακολούθως, στο στούντιο της εκπομπής βρέθηκε ο Βουλευτής Αμμοχώστου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Λίνος Παπαγιάννης, που τόνισε προς πάσα κατεύθυνση πως το Εθνικιστικό Κίνημα δεν έχει εμπλοκή σε κανένα σκάνδαλο, δεν έχει καταχραστεί δημόσιο χρήμα, ενώ δεν έχει συμμετέχει σε ημικρατικούς οργανισμούς, ούτε παράτυπους διορισμούς.