Κάτι παραπάνω από έντονη ανησυχία προκαλεί το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι αναλυτές των τουρκικών και των ευρωπαϊκών αρμόδιων αρχών, γύρω από τον αριθμό των λαθρομεταναστών που θα επιχειρήσουν να περάσουν στην Ευρώπη το 2016.

Ούτε λίγο ούτε πολύ κάνουν λόγο για ένα προσφυγικό τσουνάμι 8 εκατομμυρίων Σύρων, Ιρακινών και Αφγανών, οι οποίοι, μέσω Τουρκίας και Ελλάδας, θα ζητήσουν καταφύγιο στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Οι ειδικοί αναλυτές κατέληξαν σε αυτό μελετώντας την κατάσταση που επικρατεί στις εμπόλεμες ζώνες, αλλά και το γεγονός ότι αρχίζουν να καταρρέουν οι δομές φιλοξενίας προσφύγων στον Λίβανο και την Ιορδανία λόγω έλλειψης κονδυλίων, καθώς πλέον υπάρχει σοβαρό θέμα ακόμη και με τη σίτισή τους.

Αν, μάλιστα, αναλογιστούμε ότι παρότι βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τους δυνατούς θυελλώδεις ανέμους, εντούτοις οι εισροές λαθρομεταναστών είναι υψηλές, αυτό σημαίνει ότι μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα υπάρξει ραγδαία αυξητική τάση. Την ίδια ώρα δυσοίωνα είναι και τα σενάρια με το θέμα των παράνομων μεταναστών που θα περάσουν τα ελληνικά σύνορα.

Πηγές της Αστυνομίας και του Λιμενικού αναφέρουν ότι κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται οι χιλιάδες Μαροκινοί, Αλγερινοί, Πακιστανοί και άλλοι που πέρασαν τα σύνορα της χώρας μας τις περασμένες εβδομάδες, καθώς, για παράδειγμα, στο μεγαλύτερο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο Ελληνικό, ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τα 150 άτομα. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν αναλογιστούμε ότι ο αριθμός των ροών όχι μόνο δεν προβλέπεται να μειωθεί, αλλά, βάσει των συνθηκών που επικρατούν στη Συρία, στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, το κύμα των προσφύγων θα πάρει μορφή τσουνάμι. Αν συμβεί αυτό, τότε θα υπάρξει εγκλωβισμός εκατομμυρίων προσφύγων στα εδάφη της Τουρκίας, με τις Αρχές να σηκώνουν τα χέρια ψηλά και να αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις νέες ανάγκες που θα προκύψουν. Και αυτό φυσικά θα έχει ως αποτέλεσμα το κύμα να στραφεί προς την Ελλάδα, προκειμένου να περάσει στην Ευρώπη.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι ενδεικτικοί για το τι θα ακολουθήσει και κατά πόσο θα επιβεβαιωθούν τα εφιαλτικά αυτά σενάρια. Με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης και την συνένοχη ανοχή της αντιπολίτευσης του «συνταγματικού τόξου» να μετατραπεί η Χώρα μας σε μια αποθήκη ψυχών με μακροπρόθεσμο σχέδιο την αντικατάσταση του ομοιογενούς Λαού της Ελλάδας από έναν ετερογενή πληθυσμό από διάφορες άλλες εθνότητες, είναι ολοφάνερο ότι το καμπανάκι του κινδύνου ηχεί για τα καλά για όλους τους Έλληνες που δεν θέλουν να γίνουν μειοψηφία και φιλοξενούμενοι στον ίδιο τους τον Τόπο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ