Μπορεί να αποτελεί θετική εξέλιξη ότι η ΕΕ βρίσκεται στην τελική ευθεία για να επιβάλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τον επεκτατισμό της τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Συρία.

Το γεγονός, όμως, ότι με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα θα είναι έτοιμες οι νομικές πράξεις εντός Νοεμβρίου και ακολούθως θα δρομολογηθεί η συνέχιση της διαδικασίας των κυρώσεων, μας προκαλεί έντονους προβληματισμούς για την κωλυσιεργία και την ατολμία που διέπει τις πολιτικές της κυπριακής κυβέρνησης.

Επιπλέον, οι εξελίξεις εκθέτουν ανεπανόρθωτα και όσους ΔΕΝ μελέτησαν εδώ και αρκετό καιρό τις προτάσεις που κατέθεσε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου, μερικές εκ των οποίων συζητούνται σήμερα στην ΕΕ, χάνοντας ως Κυπριακή Δημοκρατία πολύτιμο χρόνο.

Τρόποι για αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Τα πιο πάνω γεγονότα αποδεικνύουν στην πράξη, ότι αυτό που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ είναι ο σωστός στρατηγικός σχεδιασμός και η πολιτική βούληση, για να μπορέσουμε να προκαλέσουμε πραγματικό πολιτικό και οικονομικό κόστος στην Τουρκία.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)