Μόλις χθες το Κίνημά μας, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τις προειδοποιήσεις των ευρωπαϊκών αρχών για ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Σήμερα, ενημερωνόμαστε ότι η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη νεαρού λαθρομετανάστη που θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και αναζητείτο τους τελευταίους 6 μήνες, ενώ σε άλλη περίπτωση και πάλι νεαροί λαθρομετανάστες δραστηριοποιούνται στην διάθεση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απευθύνει έκκληση στην Κυβέρνηση να εφαρμόσει αυστηρή μεταναστευτική πολιτική, ενώ την ίδια ώρα καλεί τις αρμόδιες αρχές να βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση, λαμβάνοντας τα δέοντα μέτρα.

Είναι άξιον απορίας τι είδους έλεγχοι και ταυτοποιήσεις πραγματοποιούνται, για να καταφέρουν να διεισδύσουν στην Κύπρο, που είναι νησί, άτομα που έχουν διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις και αν ποτέ οι αρμόδιοι θα αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Την ίδια στιγμή επαναλαμβάνουμε την πάγια μας θέση ότι τέτοια άτομα θα πρέπει άμεσα να απελαύνονται, με συνοπτικές διαδικασίες, με ταυτόχρονη απαγόρευση εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)