Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, θα συναντηθεί χωριστά με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί, τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, εξισώνοντας για ακόμα μια φορά την Ελληνοκυπριακή Κοινότητα με την μειονότητα των Τούρκων του νησιού και στην τελική το θύμα με τον θύτη, που πραγματικά έχει θαφτεί κάτω από τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων.

Η δική του εμπλοκή στο Κυπριακό σε αυτή τη φάση θα περιοριστεί με αυτές τις συναντήσεις. Αν και υπάρχει η άποψη και στα Ηνωμένα Έθνη ότι θα μπορούσε να γίνει με την ευκαιρία της εκεί παρουσίας τους μια τριμερής, αυτό δεν είναι στην ατζέντα του Γ.Γ. Άλλωστε, παλιοί παίκτες του Κυπριακού υποδεικνύουν πως δεν θα πρέπει να γίνει οτιδήποτε που να μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία και το κλίμα, καθώς αποτελεί κοινή γραμμή όλων των εμπλεκόμενων μερών, ότι η λύση πρέπει να παρουσιαστεί με το δόγμα «Από τους Κύπριους, για τους Κύπριους», χωρίς δήθεν ξένες παρεμβάσεις.

Να θυμίσουμε την αναφορά που γίνεται επ΄ αυτού στα απόρρητα έγγραφα του Σχεδίου Ανάν, όπως παρουσιάστηκαν στο έγκριτο βιβλίο, «Σημαδεμένη Τράπουλα» και που παρουσιάσαμε πολλάκις κατά το παρελθόν στην ιστοσελίδα μας.

Δυστυχώς, ο λαός μας είναι θεατής σε ένα στημένο παιχνίδι που παίζεται πίσω από την πλάτη του, εξυπηρετώντας τα βρώμικα και υποχθόνια συμφέροντα άλλων.

Έφτασε η ώρα να αντιδράσεις, να σηκωθείς, να ξυπνήσεις, να αντισταθείς! Η πατρίδα σου σε χρειάζεται …