ΑΡΘΡΟ

Η Κύπρος τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μια τραγική κατάσταση. Εθνικά, οικονομικά, κοινωνικά και υγειονομικά.

Όσον αφορά το Εθνικό μας θέμα, η πατρίδα μας συνεχίζει να βρίσκεται υπό κατοχή και η Τουρκία έχει αυξήσει την προκλητικότητα της. Και το πιο τραγικό είναι ότι χάνουμε την Αμμόχωστο χωρίς καμία ανάλογη αντίδραση από την κυβέρνηση μας.

Όσον αφορά την οικονομία, κυρίως λόγω της διαχείρισης της πανδημίας, χιλιάδες επιχειρήσεις βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και το ποσοστό που βρίσκεται στα όρια της φτώχειας ή και το έχει ξεπεράσει έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Η κοινωνία βράζει για μια σειρά από λόγους. Τα σκάνδαλα και η διαφθορά, τα ακραία και υποχρεωτικά μέτρα της κυβέρνησης, ή ακρίβεια σε βασικά αγαθά όπως το ρεύμα και τα καύσιμα, τα σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, συνθέτουν μια δικαιολογημένη έκρηξη οργής από τους πολίτες.

Η κατάσταση στον τομέα της υγείας είναι επίσης πολύ άσχημη. Οι ελλείψεις σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, οι ελλείψεις σε βασικά αγαθά όπως αναλώσιμα και φάρμακα επίσης είναι μεγάλη. Τα χειρουργεία για σειρά ζητημάτων έχουν φοβερή καθυστέρηση.

Όταν προσθέσουμε την μάστιγα της παράνομης μετανάστευσης σε όλα τα υπόλοιπα, τότε εύκολα κατανοεί κάποιος ότι χρειάζεται άμεση αλλαγή αντιμετώπισης και πολιτικής, χωρίς να υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Από την πλευρά μας, ως Ε.ΛΑ.Μ σε όλη αυτήν την κατάσταση, βρισκόμαστε στο πλευρό του απλού κόσμου. Οι προσπάθειες μας εντός της βουλής, έξω στους δρόμους και σε δημόσιες τοποθετήσεις είναι ασταμάτητες, διαδοχικές και αλλεπάλληλες. Δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε επειδή αυτή η Πατρίδα δικαιούται να έχει ένα καλύτερο μέλλον.

Λίνος Παπαγιάννης

Βουλευτής Ε.ΛΑ.Μ Αμμοχώστου