Τραγική επέτειος η σημερινή. Όσα χρόνια και αν περάσουν η τραγωδία που συνέβη το ξημέρωμα της 11ης Ιουλίου του 2011, δεν θα σβήσει από τις μνήμες μας, όπως και η θυσία των 13 παλικαριών που έδωσαν την ζωή τους, παραμένοντας πιστοί στο καθήκον!

Δυστυχώς, θα ζεις και θα ξαναζείς τα γεγονότα κλαίγοντας πάλι επί ερειπίων, όταν δεν μαθαίνεις από τα λάθη σου, και κυρίως όταν η πολιτεία αρνείται να αποδώσει ευθύνες στους υπαίτιους των εγκλημάτων, τιμωρώντας παραδειγματικά όσους φέρουν ευθύνη.

Η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ και της αριστεράς είναι ΕΝΟΧΗ για το φονικό στο Μαρί! Τίποτα δεν σεβάστηκαν, τίποτα δεν σέβονται! Μέχρι σήμερα ούτε ένα συγνώμη! Δεν μετανόησαν ΠΟΤΕ για το έγκλημα που διέπραξαν στο Μαρί!

Εμείς, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), από την δική μας πλευρά, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί η φονική έκρηξη, οι ηρωομάρτυρες του Μαρί, κυρίως όμως θα συνεχίσουμε να ζητούμε επιτακτικά να αποδοθούν ευθύνες!

Ας μην επιτρέψουμε στην ατιμωρησία να οδηγήσει την Κύπρο μας σε νέα μαύρα καλοκαιρία. Δεκατρείς ψυχές και οι οικογένειές τους απαιτούν δικαίωση, αναμένοντας ακόμη από την πολιτεία να πράξει τα δέοντα…

ΠΟΤΕ ξανά διακυβέρνηση από το ΑΚΕΛ και την αριστερά! Είναι επικίνδυνοι, ασεβείς προς την ανθρώπινη ζωή και μειωμένων Εθνικών αντιστάσεων!

Το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο της θυσίας των Ηρώων στη Ναυτική Βάση στο Μαρί.

Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων. Το ΕΛΑΜ, τον Πρόεδρο του και Υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Χρίστο Χρίστου, εκπροσώπησε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Παράταξης μας Δημήτρης Σούγλης

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εκπροσωπήθηκε στα ετήσια μνημόσυνα των αδικοχαμένων από την φονική έκρηξη στο Μαρί και στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου.