Συνεχείς οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης, αλλά και των υπολοίπων κομμάτων σε σχέση με το αίτημα της Τουρκίας για απόδοση των τεσσάρων ελευθεριών στους Τούρκους πολίτες, με την εφαρμογή της ομοσπονδίας στο Κυπριακό.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εδώ και αρκετό καιρό κατέθεσε αυτή την ανησυχία του σε σχέση με τις επιδιώξεις της τουρκικής πλευράς, τόσο μέσων δελτίων, όσο στο Εθνικό Συμβούλιο. Μια ανησυχία μάλιστα που αντικρούστηκε ως ανεδαφική, στο Εθνικό Συμβούλιο, από τους πλείστους παρευρισκόμενους της κυβέρνησης, ακόμα και της αντιπολίτευσης.

Δυστυχώς λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι κάποιοι δεν μπορούν ή αρνούνται ή ακόμα, δεν θέλουν να κατανοήσουν τους σχεδιασμούς της Τουρκίας, οι οποίοι είναι διαχρονικοί και ξεκάθαροι. Η ανάπαυση πίσω από κάλπικες θετικές ρητορικές και άλλοι πίσω από επίπλαστες διαφωνίες, πέρα από εσωτερική κατανάλωση δεν προσφέρουν τίποτα στο μείζον Εθνικό μας ζήτημα.

Η τουρκική επεκτατική πολιτική, δεν αντιμετωπίζεται με μιζέρια και συμβιβασμούς, αλλά μόνο με Εθνική στρατηγική, ομοψυχία, πολιτικό όραμα και στόχους.

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Γεάδης Γέαδη

Εκπρόσωπος Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)