Πλήρης είναι η επιβεβαίωση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) σε σχέση με τους σχεδιασμούς της τουρκικής πλευράς, αλλά και τα παιχνίδια που παίζουν εκμεταλλευόμενοι την πολιτική αδυναμία και υποχωρητικότητα της Κυβέρνησης, για να μας οδηγήσουν στις δικές τους στρατηγικές επιδιώξεις.

Τόσο σε συνεχή Δελτία Τύπου, σε τοποθετήσεις και σε δηλώσεις του Προέδρου του Κινήματός μας, όσο και στο Εθνικό Συμβούλιο, είχαμε τονίσει, εδώ και αρκετό καιρό, τις παγίδες που κρύβονται αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τον τρόπο που διαχειρίζεται η Κυβέρνηση το Κυπριακό, το Φυσικό Αέριο, καθώς και το Βαρώσι.

Εκφράσαμε, επίσης, την κάθετη διαφωνία μας σε σχέση με την πρόταση δημιουργίας δικοινοτικής επιτροπής για το Βαρώσι, καθώς και για την πρόταση δημιουργίας δικοινοτικής επιτροπής ενημέρωσης για το «Φυσικό Αέριο», αφού κάτι τέτοιο θα μας εγκλώβιζε διαπραγματευτικά και θα μας οδηγούσε σε νέες ολέθριες υποχωρήσεις.

Δυστυχώς δεν έχουμε εισακουστεί, με αποτέλεσμα, σήμερα, ο ηγέτης της κατοχής να παραλληλίζει το Φυσικό Αέριο με το Βαρώσι, αξιώνοντας αντίστοιχη μεταχείριση και ο Γ.Γ. του ΟΗΕ να «επικροτεί τις όποιες προσπάθειες στοχεύουν στη μείωση των εντάσεων», σε απαντητική επιστολή για την τουρκική πρόταση για το Φυσικό Αέριο, γεγονότα που καταμαρτυρούν ότι οδεύουμε σε μια νέα πολιτική ήττα.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)