Η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, επισήμανε εκείνο το οποίο αντιλαμβάνεται πια ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα του Ελληνικού Λαού: ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, όπως ακριβώς η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αφήνει σκοπίμως αναξιοποίητη τη λίστα Λαγκάρντ!

Στην δηκτική επισήμανση της Λαγκάρντ αλλά και στο συμπέρασμα που η ίδια εξήγαγε και συνοψίζεται στη θέση πως οι πλούσιοι στην Ελλάδα εξακολουθούν να μην πληρώνουν φόρους, ο πρόεδρος του Σύριζα Α. Τσίπρας, αρκέστηκε να απαντήσει με τις γνωστές πλέον αερολογίες, ισχυριζόμενος πως «στόχος της νέας κυβέρνησης είναι ένα κοινωνικά δίκαιο φορολογικό σύστημα».

Η λίαν πρόσφατη αθώωση του Γ. Παπακωνσταντίνου από το Ειδικό Δικαστήριο και κυρίως η επίμονη άρνηση της συγκυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ να συγκρουστούν με τα πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα που συνεχίζουν να πλουτίζουν στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, αποτελούν σαφείς ενδείξεις επιβεβαίωσης της Κριστίν Λαγκάρντ.

Δύο μήνες από την ανάληψη της εξουσίας, η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ακολουθεί στο τεράστιο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ την πολιτική γραμμή των προκατόχων της, της Χούντας δηλαδή Σαμαρά-Βενιζέλου: σιγήν ιχθύος ή καλύτερα ακόμη, σιγή προστασίας των ολιγαρχών του πλούτου και των νεόπλουτων του κομματικού κράτους.

Η Λαγκάρντ συνεπώς, έπραξε το αυτονόητο: έκανε λόγο για αξιοποίηση της λίστας ώστε να αναδειχθούν πρόσωπα και συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες, τα οποία σκανδαλωδώς αποκρύπτονται μέσω ενός ιδιότυπου πλέγματος προστασίας, το οποίο η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου μέχρι πρότινος και η αντίστοιχη Τσίπρα-Καμμένου σήμερα, έχουν απλώσει σε όλο το φάσμα της πολιτικής και οικονομικής ζωής.

ΠΗΓΗ