Καταδίωξη αυτοκινήτου ενοικιάσεως από τα κατεχόμενα, σημειώθηκε λίγο μετά τις μία τα ξημερώματα στη Λάρνακα, με την Αστυνομία να ρίχνει πυροβολισμούς προς ανακοπή του οχήματος, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός από τους δύο Τουρκο”κυπρίους” που βρίσκονταν σε αυτό. Άλλοι τρεις Τουρκο”κύπριοι” που διέρρηξαν κατοικία με σκοπό την κλοπή αναζητούνται από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 01.20 σήμερα το πρωί, ένοικος κατοικίας που βρίσκεται στην περιοχή Κρασά στη Λάρνακα, τηλεφώνησε στην Αστυνομία λέγοντας πως αντιλήφθηκε την ύπαρξη ατόμων.  Στο σπίτι βρισκόταν επίσης το πεντάχρονο παιδί της.

Με την άφιξη της Αστυνομίας στη σκηνή διαπιστώθηκε ότι τρία άτομα Τουρκο”κύπριοι” βρίσκονταν εντός της οικίας και άλλοι δύο επίσης Τουρκο”κύπριοι” ήταν έξω από την κατοικία μέσα σε αυτοκίνητο ενοικιάσεως από τα κατεχόμενα.

Μόλις οι δύο Τουρκο”κύπριοι” που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο αντιλήφθηκαν την Αστυνομία τράπηκαν σε φυγή ενώ οι τρεις που βρίσκονταν στο σπίτι διέφυγαν πεζοί.

Τραυματίστηκε ο ένας εκ των τριών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το αυτοκίνητο καταδιώχθηκε από την Αστυνομία και ανακόπηκε κοντά στον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς. Εναντίον του οχήματος ρίχθηκαν πυροβολισμοί με αποτέλεσμα ένας εκ των δύο Τουρκο”κυπρίων” να τραυματιστεί ελαφριά από σφαίρα και να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου κρατήθηκε για νοσηλεία. Ο δεύτερος Τουρκο”κύπριος” συνελήφθηκε επί τόπου ενώ οι άλλοι τρεις καταζητούνται από την Αστυνομία.

Από τις έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι οι τρεις Τουρκο”κύπριοι” είχαν παραβιάσει την πόρτα του σπιτιού και εισήλθαν μέσα με σκοπό την κλοπή ωστόσο δεν έχει ακόμα διαπιστωθεί κατά πόσο κλάπηκε οτιδήποτε. 

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία κατά τη διάρκεια της διαφυγής και της καταδίωξης του αυτοκινήτου τα μέλη της Δύναμης αντιλήφθηκαν να πετιούνται από το όχημα διάφορα αντικείμενα που εικάζεται ότι είναι προϊόντα από άλλες διαρρήξεις και κλοπές.

Με το πρώτο φως της ημέρας η Αστυνομία επανέλαβε τη διαδρομή από την οικία στη περιοχή Κρασά μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς, με στόχο τη συλλογή των αντικειμένων που πέταξαν οι δύο Τουρκο”κύπριοι” από το αυτοκίνητο τους.

Καιρός οι κυβερνώντες μας να αφυπνιστούν και να αντιληφθούν τους συνεχώς αυξανόμενους κινδύνους από την αλόγιστη διεύλευση κάθε λογής εγκληματία μέσω των ανοιχτών οδοφραγμάτων.

Η άλλοτε φιλήσυχη κυπριακή κοινωνία έχει καταντήσει πλέον επικίνδυνη για τους πολίτες της, αφού επανειλημμένως τίθονται σε κίνδυνο ακόμη και οι ζωές τους. Πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα ούτως ώστε να τερματιστεί η καταδυνάστευση του κυπριακού Ελληνισμού από τα εγκληματικά στοιχεία, τα οποία ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια παντού.