Φόβοι για ενέδρα από τούρκους – Θέλουν να τους δικάσουν τους Έλληνες ή να τους ανταλλάξουν με τους 8 τούρκους αντικαθεστωτικούς στρατιωτικούς

Έλληνες Στρατιωτικοί, ένας υπολοχαγός και ένας οπλίτης πενταετούς υποχρέωσης που διενεργούσαν περιπολία στην περιοχή των Καστανιών φέρεται να πέρασαν σε τουρκικό έδαφος, όπου και συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο.

Όπως ενημέρωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, την Πέμπτη 1 Μαρτίου, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα. Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες.

Το συμβάν της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών πιθανότατα εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της τουρκικής προκλητικότητας, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ήταν μια οργανωμένη ενέδρα από τουρκικής πλευράς, ώστε να πιάσουν αιχμαλώτους και να ζητήσουν να τους ανταλλάξουν με τους τούρκους στρατιωτικούς που ήρθαν στην Ελλάδα λόγω Ερντογάν.

«Οι Τούρκοι δείχνουν διατεθειμένοι να κλιμακώσουν την ένταση που οι ίδιοι προκάλεσαν με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές του Έβρου. Πληροφορίες που φθάνουν στο ΥΠΕΞ, αναφέρουν ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται να δικάσουν τους δύο Έλληνες με τη κατηγορία της παράνομης εισόδου!» αναφέρει το ρεπορτάζ του militaire.gr.

ΠΗΓΗ