Πολλά και σοβαρά ερωτηματικά εγείρονται σχετικά με την υπόθεση σύλληψης οικογενειών που επιδίωκαν να ταξιδέψουν στην Γερμανία με πλαστά τουρκικά διαβατήρια και πλαστές θεωρήσεις διαβατηρίων.

Οι 3 οικογένειες Τούρκων προσπάθησαν να ταξιδέψουν στη Γερμανία, από το αεροδρόμιο Λάρνακας, μεταξύ των οποίων και 6 ανήλικα παιδιά και πολύ πιθανότατα να εισήλθαν στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα κάτι που προσδίδει νέες ανησυχίες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 12 το μεσημέρι τρεις οικογένειες Τούρκων μετέβησαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας προκειμένου να αναχωρήσουν για τη Γερμανία. Ωστόσο, στον έλεγχο διαβατηρίων, οι αρμόδιες Αρχές διαπίστωσαν ότι ορισμένοι από τους Τούρκους είχαν στη κατοχή τους πλαστά διαβατήρια, ενώ οι υπόλοιποι είχαν πλαστές θεωρήσεις διαβατηρίων. Συγκεκριμένα, η μία οικογένεια αποτελούμενη από τους γονείς και δύο παιδιά παρουσίασαν πλαστά διαβατήρια Τουρκίας ενώ οι υπόλοιποι οκτώ παρουσίασαν πλαστές τουρκικές θεωρήσεις διαβατηρίων.

Τέλος, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ισχυρίστηκαν ότι φοβήθηκαν τον Ερντογάν κάτι που επιβεβαιώνει τους φόβους μας ότι τα οδοφράγματα λειτουργούν για ακόμη μια φορά σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μιας και ο οποιοσδήποτε οποτεδήποτε μπορεί να εισέλθει στις ελεύθερες περιοχές χωρίς κανένα έλεγχο και αυτό αποτελεί ασφαλώς ένα μεγάλο πλήγμα τόσο στην αξιοπιστία μας όσο και στην ασφάλεια μας.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ