Το φαινόμενο της μετανάστευσης ορίζεται ως υψίστης σημασίας σε έναν κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται από κάθε άποψη, οικονομική, κοινωνική και πολιτική.

Η αλλαγή όλων αυτών των δεδομένων στο παγκόσμιο status, δεν θα μπορούσε να μην παρασύρει σε μια ταυτόχρονη αλλαγή και τους ανθρώπους που την βιώνουν. Έτσι, καταλήγουμε στην παρατήρηση του φαινομένου που σχετίζεται με την μετακίνηση, όπως ορίζεται η μετανάστευση, ατόμου ή ομάδας ατόμων, από μια περιοχή προς μια άλλη. Φυσικά υπάρχουν κατηγορίες μεταναστών, που χρωματίζονται από τις αιτίες που την προκάλεσαν, από το αν είναι εσωτερικές ή εξωτερικές, δηλαδή αν γίνονται από μια περιοχή μιας χώρας προς μια άλλη περιοχή, ή αν η μετακίνηση γίνεται από μια χώρα προς μια άλλη χώρα, από την νομιμότητα που πλαισιώνει την εγκατάσταση στον καινούριο τόπο ή την έλλειψη της, καθώς και άλλες.

Κάπου εδώ σχετίζεται και η ΚΔ αφού τα τελευταία χρόνια δεχόμαστε ένα βομβαρδισμό ροών μεταναστών που φτάνουν σε ποσοστά που τρομάζουν και έμμεσα αποτελεί βόμβα για τον δημογραφικό καταρτισμό του τόπου.

Άμεσα πρέπει να υπάρξει χάραξη αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής με σκοπό την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αποφυγή δημογραφικής αλλοίωσης του πληθυσμού μας. Με την έγκαιρη και αυστηρή εξέταση των αιτήσεων για παροχή πολιτικού ασύλου και με την άμεση απέλαση όσων αιτητών απορρίπτονται οι αιτήσεις τους θα υπάρχει ένας έλεγχος ανά πάσα στιγμή για τον αριθμό των μεταναστών αφού με την καθιέρωση κλειστών κέντρων φιλοξενίας θα υπάρχει πλήρης έλεγχος των ατόμων που βρίσκονται στη διαδικασία.

Άμεσα θα πρέπει να εκπονηθεί σύστημα θαλάσσιας επιτήρησης αλλά και ενίσχυση με προηγμένη τεχνολογία οργάνων νυχτερινής παρατήρησης και καταγραφής ώστε ανά πάσα στιγμή να υπάρχει καταγραφή για τα τεκταινόμενα στην γραμμή αντιπαράταξης. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει πλήρης έλεγχος για τις εισροές, αφού μέσω των κατεχόμενων εδαφών μας αλλά και δια θαλάσσης η Τουρκία σπρώχνει προς εμάς τους μετανάστες. Ευχής έργο θα είναι το κλείσιμο των Οδοφραγμάτων, παράλληλα με την αυστηρή φύλαξη της γραμμής αντιπαράταξης. Μετανάστες που κατά συντριπτική πλειοψηφία, είναι άνδρες ηλικίας μεταξύ 20 με 35 χρόνων και ελάχιστα γυναικόπαιδα. Άρα εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι ανάμεσα τους υπάρχουν Τζιχαντιστές με το ιστορικό τους να τρομάζει, θυμούμενοι τα όσα συμβαίνουν σε γειτονικές μας χώρες και την αντιμετώπιση Χριστιανών. Γεγονός που επιβεβαιώνεται αφού χιλιάδες από αυτούς προέρχονται από αφρικανικές χώρες σε μη εμπόλεμες ζώνες. Μόνο αυτό πρέπει να προβληματίσει.

Οι καιροί που βιώνουμε είναι δύσκολοι και απαιτούν λεπτούς χειρισμούς. Φαίνεται ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί αυτή την «ευκαιρία» που οι χαλεποί καιροί που ζούμε μας το «επιβάλλουν» προσπαθώντας να εκπονήσουν το σχέδιο του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ “Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες. Αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνους από την από εδώ μεριά και να τελειώνουμε πια με αυτούς” Τάδε έφη ο Τουργκούτ Οζάλ, στη δεκαετία του ’80 και το λεγόμενο «Δόγμα Οζάλ» να παίρνει σάρκα και οστά στις μέρες μας. Και εγώ ερωτώ Θα ξυπνήσουμε επιτέλους;

Πόλυς Ανωγυριάτης
Υποψήφιος Βουλευτής Λεμεσού
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)