Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) θα ήθελε να καταδικάσει με τον κατηγορηματικότερο τρόπο την προκλητική ενέργεια των Τούρκων, να παρεμποδίσουν το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος που έχει μισθώσει η εταιρεία TOTAL, για να διεξαγάγει έρευνα στα τεμάχια έντεκα, δέκα, επτά και έξι. Η τουρκική φρεγάτα “Giresun” απαίτησε από το νορβηγικό σκάφος να απομακρυνθεί από την περιοχή καθώς σύμφωνα με την άποψή της “διεξήγαγε έρευνα σε περιοχές τουρκικού ενδιαφέροντος”. 

Δυστυχώς η εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε τις ανησυχίες του κινήματός μας όσον αφορά την εμπρακτη αντίδραση των Τούρκων, στις προσπάθειές μας για εξόρυξη των υδρογονανθράκων από την κυπριακή ΑΟΖ. Καταγγέλουμε λοιπόν για αδιαφορία τους κυβερνώντες από το 2003 (οπότε και υπήρχαν οι πρώτες ενδείξεις για υδρογονάνθρακες) και έπειτα, οι οποίοι δεν προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για την δημιουργία μιας μικρής αποτρεπτικής ναυτικής δύναμης, η οποία θα επιτηρούσε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Για να γίνει βέβαια αυτό, θα έπρεπε να υπήρχε σοβαρή ηγεσία, η οποία θα έθετε στρατηγικούς στόχους και θα προσπαθούσε να τους εκπληρώσει. Η ευθύνη για ότι συμβεί τους βαραίνει αποκλειστικά!

Γραφείο Τύπου Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)