Τουρκικό περιπολικό πλοίο  τύπου patrol vessel με την ονομασία “Attack” εθεάθη ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής στην επ.Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με πηγές πρόκειται για μικρό πολεμικό πλοίο το οποίο εντάσσεται στην ομάδα πλοίων που χρησιμοποιούνται για περιπολίες στην περιοχή. Εθεάθη γύρω στις 13:00 το μεσημέρι ανοικτά του Πρωταρά, ενώ ήταν ορατό με γυμνό μάτι καθώς ήταν σε απόσταση γύρω στο 1 μίλι.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι το πλοίο προερχόταν από το κατεχόμενο κλειστό λιμάνι Αμμοχώστου, ενώ εθεάθη μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Κάβο Γκρέκο.

Σύμφωνα, με αποκλειστικές πληροφορίες του Famagusta.News πρόκειται για μικρό περιπολικό του τουρκικού ναυτικού το οποίο πιθανόν να κατευθύνεται προς το ερευνητικό τουρκικό πλοίο «Μπαρπμαρός».

Στις 14:30 του έγινε σήμα από τις αρχές της Δημοκρατίας να απομακρυνθεί στα 12 ναυτικά μίλια ανοικτά για παραβίαση διεθνών νόμων και κανονισμών, σήμα με το οποίο συμμορφώθηκε το πλοίο.

Σε δηλώσεις του στο Ράδιο Πρώτο, ο Διοικητής Επιχειρήσεων του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Άμυνας, Κώστας Φοιτηρής, τόνισε ότι πρόκειται για μια συνήθη κατάσταση, την οποία παρακολουθούν οι αρμόδιες αρχές. Πάντως, όπως επεσήμανε δεν παραξενεύει τις αρχές καθώς ενδεχομένως να πρόκειται για αλλαγή στο λιμάνι Αμμοχώστου και τίποτα περισσότερο, όπως ο ίδιος είπε.

Πηγές, ωστόσο, αναφέρουν ότι κινήθηκε με κατεύθυνση τη Λάρνακα.

Πηγή Famagusta.News