Στην τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού (29/04/20) συζητήθηκαν οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης για ανάκαμψη του τουρισμού.

Επί τη ευκαιρία το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) επανακατέθεσε το πακέτο των εισηγήσεών του για δημιουργία «ενιαίου εσωτερικού τουριστικού χώρου» ανταλλαγής τουριστών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την πρότασή του που χρονολογείται από το 2017(!) για μείωση των φόρων αεροδρομίων μεταξύ των δύο κρατών.

Δυστυχώς, η πρότασή μας δεν έτυχε για ακόμα μια φορά της ανάλογης στήριξης από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα. Ως Κίνημα όμως επιμένουμε ότι το τουριστικό στρατηγικό σχέδιο που πρέπει να καταρτιστεί, οφείλει να αντιμετωπίζει την Ελλάδα και την Κύπρο, σαν ένα ενιαίο εσωτερικό τουριστικό χώρο.

Επιπλέον, τονίσαμε την αναγκαιότητα να εξευρεθούν νέες χώρες που έχουν αντιμετωπίσει με επιτυχία την πανδημία, απ’ όπου μπορούμε να προσελκύσουμε τουρίστες, ενώ ζητήσαμε να προωθηθούν τα πακέτα εσωτερικού τουρισμού, δίνοντας τα κατάλληλα κίνητρα στους πολίτες, χωρίς να τεθούν οποιαδήποτε κριτήρια.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δελτίο τύπου από τις 23/04/2020, όπου το Κίνημά μας κατέθεσε πρώτο την εισήγηση για δημιουργία “ενιαίου εσωτερικού τουριστικού χώρου” μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου:

Ελλάδα και Κύπρος, ενιαίος εσωτερικός τουριστικός χώρος

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Χρίστος Χρίστου, στην πρωινή “Πρωτοσέλιδο” του Σίγμα (24/04/2020), κάνει αναφορά στην εισήγηση που κατέθεσε το Κίνημά μας (Δείτε στο 3:26).