Σύμφωνα με την Αστυνομία, Ελληνοκύπριος ηλικίας 22 ετών, κάτοικος Πύλας, μετέβη για συλλογή σαλιγκαριών σε χωράφια τα οποία εφάπτονται της νεκρής ζώνης στην περιοχή Περγάμου.

Μετά τη συλλογή των σαλιγκαριών, ο 22χρονος μετέβη εκεί όπου άφησε το αυτοκίνητό του, ωστόσο γύρω από αυτό υπήρχαν Τούρκοι στρατιώτες.

Ο 22χρονος έφυγε από την περιοχή και μετέβη σε φυλάκιο των Ηνωμένων Εθνών στην περιοχή Πύλας. Με την συνοδεία ανδρών της ειρηνευτικής δύναμης, ο νεαρός μετέβη στην περιοχή όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητό του. Οι Τούρκοι στρατιώτες, στην παρουσία της ψευδοαστυνομίας, απαίτησαν την παραλαβή του οχήματος ισχυριζόμενοι ότι αυτό ήταν σταθμευμένο εντός των κατεχόμενων περιοχών.

Η αστυνομία των Ηνωμένων Εθνών παρέδωσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου στους Τούρκους στρατιώτες και το όχημα μεταφέρθηκε σε  λεγόμενο αστυνομικό σταθμό στα κατεχόμενα.

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν αδιάλλακτα και με την συναίνεση των Ηνωμένων Εθνών, προβαίνουν σε άνομες πράξεις προκειμένου να διατηρούν αισθητή την παρουσία τους στην πατρίδα μας, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση Ανανστασιάδη επιχειρεί να πείσει τον λαό ότι μπορεί να υπάρξει “λύση” και ειρηνική συνύπαρξη με τους εισβολείς…