Στην ίδια γραμμή φαίνεται να κινούνται όλοι οι επαναπροσεγγιστές, αφού στην προσπάθεια τους να καθαγιάσουν την Τουρκία κάνουν ανακοινώσεις που αποτελούν άλλοθι για τον βάρβαρο εισβολέα.

Η κατάπτυστη ανακοίνωση αναφέρει ότι ιστορικά, και οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις στη Κύπρο έχουν παραβιάσει την «Συνθήκη Εγγυήσεων», όπως αυτή προβλέπεται στις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου, σύμφωνα με ανώτατη πηγή του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια συζήτησης με διαπιστευμένους διπλωματικού συντάκτες στην Αθήνα.

Η Τουρκία, πρόσθεσε, φέρει το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης αυτής της παραβίασης, λόγω της εισβολής της στην Κύπρο το 1974. Και έπονται, συμπλήρωσε, η Ελλάδα «που έκανε το πραξικόπημα», και το Ηνωμένο Βασίλειο «που δεν έκανε τίποτα».

Για να υπάρξει λύση, τόνισε, και η λύση αυτή να είναι λειτουργική και βιώσιμη, «πρέπει να ικανοποιηθεί το αίσθημα των Ελληνοκυπρίων για ασφάλεια», και το ίδιο, πρόσθεσε, «πρέπει να νιώσουν και οι Τουρκοκύπριοι».

Τέτοιου είδους δηλώσεις δεν υποβοηθούν καθόλου την κατάσταση στην Κύπρο. Αντιθέτως, υποβοηθούν την Τουρκία, ενώ αλλάζουν εγκληματικά την πραγματική πτυχή του προβλήματος.

Καλό θα ήταν όλοι οι πεφωτισμένοι που εμφανίζονται κατά διαστήματα και προβαίνουν σε ανάλογες δηλώσεις, να σπεύδουν πρώτα να μαθαίνουν τι εστί Κυπριακό πρόβλημα και τι πραγματικά συνέβη στην Κύπρο. 

Διερωτόμαστε πραγματικά ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετούν οι διάφοροι νεοταξίτες επαναπροσεγγιστές. Του λαού τους ή της Τουρκίας;