Ισχυρές εκρήξεις πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα στην Άγκυρα. Οι πληροφορίες είναι μέχρι στιγμής συγκεχυμένες και κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν πριν από μία προγραμματισμένη πορεία διαμαρτυρίας κατά των συγκρούσεων μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και κούρδων μαχητών στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη τρομοκρατική ενέργεια είναι προϊόν της δράσεως του τουρκικού παρακράτους, ώστε στη συνέχεια να αποδοθεί στους κούρδους, οι οποίοι θα διαδήλωναν. Έτσι ο Ερντογάν θα χρησιμοποιήσει μία προγραμματισμένη πορεία ενάντια στην πολιτική του, προκειμένου να εντείνει τις επιχειρήσεις του ενάντια στους κούρδους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το τουρκικό παρακράτος χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους. Θυμίζουμε τη βόμβα που τοποθετήθηκε από τον Τούρκο κλητήρα του Προξενείου στην “οικία του Κεμάλ” και αποτέλεσε την αφορμή για τα Σεπτεμβριανά του 1955.

Το γεγονός ότι αυτή η ενέργεια γίνεται την ίδια ώρα που οι ρώσοι απεμπλέκουν τις κουρδικές δυνάμεις από τις μάχες με τους τζιχαντιστές, δείχνει πλήρως τα ελατήρια της οργής του Ερντογάν για το γεγονός ότι οι τζιχανιστές συντρίβονται από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Δείτε εικόνες και βίντεο με σκηνές που ακολούθησαν των εκρήξεων: 

ΠΗΓΗ