Συνεχίστηκαν σήμερα οι διαπραγματεύσεις χωρίς καμία αντίδραση και με σκυμμένο το κεφάλι, αφού παρά την εισβολή στην ΑΟΖ και τις παραβιάσεις του FIR, η κυβέρνηση συνεχίζει να συμμετέχει κανονικά επικροτώντας στην ουσία την προκλητική στάση της τουρκικής πλευράς.

Μάλιστα μαθαίνουμε ότι έχει συμφωνηθεί ποσοστό 20% το οποίο θα μπορεί να διαμένει υπό τ/κ διοίκηση. Δηλαδή η Κυβέρνηση έχει ξεγράψει οριστικά τον πόθο για επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους.

Θα προτρέξουμε για να προλάβουμε κάποιους που θα πουν ότι αυτός ο στόχος δεν είναι εφικτός και θα απαντήσουμε ότι ανέφικτη είναι η μορφή λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που ατελέσφορα συζητούμε εδώ και δεκαετίες. Η διεκδίκηση των ιστορικών και νόμιμων μας δικαιωμάτων δεν είναι ουτοπική ούτε ανεδαφική, αλλά αποτελεί υποχρέωση της εκάστοτε Κυβέρνησης.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) με πείσμα δηλώνει ότι δεν θα συγκατανεύσει στο ξεπούλημα της γης και των περιουσιών των προγόνων μας, όσο και αν κάποιοι σήμερα είναι έτοιμοι να χαρίσουν «γην και ύδωρ» στο βωμό μιας ανεφάρμοστης λύσης.

Δηλώσεις ΜΜΕ

Γεάδη Γεάδη

Εκπρόσωπος Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)