Ο ρόλος του ΘΟΚ δεν είναι να παράγει πολιτική, αλλά να προάγει την θεατρική τέχνη και την καλλιέργεια του καλλιτεχνικού συναισθήματος.

Όμως αφού ο ΘΟΚ αποφάσισε να αναμειχθεί και με την πολιτική, καλό θα ήταν να γνωρίζει, αφού νοιάζεται τόσο πολύ για την προαγωγή της θεατρικής κουλτούρας σε όλη την επικράτεια της Κύπρου όπως αναφέρει, ότι η μισή μας πατρίδα είναι κατεχόμενη.

Όσο αφορά δε το ενδιαφέρον του για την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων με στόχο να φέρουν τις δυο κοινότητες πιο κοντά, μετά λύπης μας να τους ενημερώσουμε ότι στην Κύπρο δεν υπάρχουν δύο κοινότητες, αλλά υπάρχει η πλειονότητα των Ελλήνων της Κύπρου και η μειονότητα των Τουρκοκυπρίων.

Τέλος, όπως μάλιστα αναφέρει, για την διοργάνωση τέτοιων πολιτιστικών εκδηλώσεων που έχουν σαν στόχο την επανένωση της πατρίδας μας, δυστυχώς και πάλι μετά λύπης μας να τους ενημερώσουμε, ότι η Κύπρος δεν είναι μοιρασμένη για να θέλει επανένωση, αλλά εδώ και 42 χρόνια τελεί υπό κατοχή, για αυτό απαιτούμε απελευθέρωση.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζουμε για ακόμα μια φορά τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, που έχουν ως μοναδικό αποτέλεσμα την αναβάθμιση του ψευδοκράτους. Παράλληλα να τονίσουμε ότι το Κυπριακό δεν είναι θεατράκι, για να παρεμβαίνει ο ΘΟΚ ή κάθε θεατρικός οργανισμός, γι’ αυτό ο κάθε ένας ας αναλάβει τα του οίκου του.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)