Τις τελευταίες βδομάδες η κοινωνία της Κύπρου ζει την απόλυτη παρακμή ενός ψευτορωμαίικου που καταρρέει. Οι Αρχές και οι Αξίες που μας άφησαν ως ιερά παρακαταθήκη οι πρόγονοί  μας έχουν πεταχτεί στον κάδο των σκουπιδιών, βιώνοντας τον απόλυτο εξευτελισμό. Κύριος υπαίτιος για αυτή την κατάσταση είναι η έλλειψη  παιδείας στα σχολεία εδώ και δεκαετίες φθάνοντας στο σημερινό έσχατο σημείο.

Ο ρόλος της παιδείας σε ένα ορθά δομημένο κράτος είναι καταλυτικός, καθώς τα σχολεία οφείλουν γαλουχήσουν εθνικά τους νέους, διαμορφώνοντας ανθρώπους με συνείδηση, αρχές και σεβασμό. Αντιθέτως στην Κύπρο του 2016 η παιδεία αποτυπώνει την τραγική εικόνα ολόκληρου του κράτους.

Δράττοντας την ευκαιρία από δύο γεγονότα που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα, θα ήθελα να αποτυπώσω το μέγεθος της κατάντιας, της κατά τα άλλα “Ελληνικής παιδείας” που παρέχει το εκπαιδευτικό μας σύστημα, που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική Ελληνική παιδεία που μας άφησαν κληρονομιά οι πρόγονοί μας.

Αρχικά η “Εθνικόφρον” κυβέρνηση ΔηΣυ έρχεται να εισάγει στα σχολεία της Κύπρου συγγράμματα τούρκων (τουρκο”κύπριων”)  λογοτεχνών, μολύνοντας με τον χειρότερο τρόπο την παιδεία και δηλώνοντας υποταγή στον κατακτητή. Η κίνηση αυτή δείχνει το μέγεθος του σεβασμού της σημερινής κυβέρνησης στα χιλιάδες χρόνια Ελληνικής Ιστορίας της Κύπρου αλλά και στους νεκρούς – αγνοούμενους – πρόσφυγες της τουρκικής θηριωδίας του 1974, που τα ξεγράφει όλα για χάριν της ελληνοτουρκικής “φιλίας” και μιας (ξεπου)λύσης ομοσπονδίας.

Ακολούθως συντάραξε την κοινή γνώμη ένα περιστατικό βίας, που εκτυλίχθηκε σε σχολείο της Λεμεσού, το οποίο όλοι στηλιτεύουμε με την στάση μας. Θα επιλέξω όμως να αναφερθώ στην ουσία του ζητήματος, η οποία φανερώνει την γύμνια της σημερινής κοινωνίας και του κράτους. Ένα κράτος ΑΝ θέλει να νοείται σοβαρό κράτος οφείλει μέσα από την παιδεία να καλλιεργήσει στον χαρακτήρα κάθε παιδιού τον σεβασμό, την πειθαρχία και κριτική σκέψη.

Από την στιγμή που στην Κύπρο το Κράτος νοσεί και δεν σέβεται καν την Ελληνική κληρονομιά, πως είναι δυνατό η παιδεία να μην παραπαίει;

Εκεί που το κράτος αδυνατεί να καλλιεργήσει τις αρχές και τις αξίες του Ελληνισμού στην σημερινή νεολαία, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, μέσω του πιο μάχιμου κομματιού του, του Μετώπου Νεολαίας, θυμίζει σε κάθε ανθέλληνα, κάθε προσκυνημένο και κάθε επανοπροσεγγιστή πως στην Κύπρο του 2016 υπάρχουν ακόμη νέοι που έχουν μέσα στη ψυχή τους την Ελλάδα. Υπάρχουν νέοι που λένε τον Εθνικό Ύμνο και ανατριχιάζουν, υπάρχουν νέοι που ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ την τουρκική εισβολή και κατοχή, υπάρχουν νέοι που για πρότυπα έχουν τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, υπάρχουν νέοι που ακόμη αντιστέκονται.

Εμάς λοιπόν τους νέους του Μετώπου Νεολαίας του Ε.ΛΑ.Μ., θα μας βρείτε μπροστά σας, καθώς αποτελούμε ίσως το μοναδικό κομμάτι της σημερινής νεολαίας με αρχές και αξίες που πηγάζουν από την χιλιάδων ετών Ελληνική μας Ιστορία. Θα μας βρείτε στους δρόμους να εναντιωνόμαστε σε κάθε ανθελληνική σας ενέργεια, σε κάθε προσπάθεια τουρκοποίησης της Κύπρου, καθώς εμείς δεν πέσαμε θύματα της ανθελληνικής “παιδείας” σας.

Πέτρος Αυγουστή

Μέτωπο Νεολαίας

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)