Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης εφημερίδας «Καθημερινή» με τίτλο «το σκέφτεται ο Μαρίνος», για να παραστεί στην Γενεύη.

Στο κύριο μέρος του άρθρου αναφέρει ότι παρουσιάζουμε εν συνεχεία: «Δεύτερες σκέψεις για το αν πρέπει να πάει ή όχι στη Γενεύη έκανε τις τελευταίες μέρες ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος. Για ποιο λόγο ο Πρόεδρος των Σοσιαλιστών φαίνεται να διστάζει. Όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες προφανώς αντιλήφθηκε πως οι πολιτικοί αρχηγοί θα βρίσκονται συνεχώς στο λόμπυ του ξενοδοχείου αναμένοντας αν και εφόσον έχει την καλή διάθεση ο Αναστασιάδης ή κάποιος έκτου Προεδρικού να τους ενημερώσει. Ο ρόλος τους συνεπώς αναμένεται να είναι λίγο πολύ διακοσμητικός. Σκέφτεται συνεπώς ο Μαρίνος για ποιο λόγο να δώσει το παρών του και ενδεχομένως να έχει μερίδιο ευθύνης για ένα ενδεχόμενο ναυάγιο. Πάντως το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος του διαφώνησε με την απόφασή του ξεκαθαρίζοντας πως εκτός από αντιδραστικός θα ταυτιστεί με το ΕΛΑΜ και θα αφήσει τους άλλους από τη Γενεύη να κάνουν παιχνίδι».

Δηλαδή με απλά λόγια στον φόβο να μην ταυτιστούν με τους «ακραίους» του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) που στο τέλος της ημέρας αποδεικνύονται οι πιο σωστοί, αλλά και οι μόνοι που είχαν την πολιτική τόλμη και το απαραίτητο σθένος, να αποχωρήσουν από το Εθνικό Συμβούλιο και να μην μεταβούν στην Γενεύη.

Οι υπόλοιποι απλά θέτουν το κομματικό συμφέρον, υπεράνω του Εθνικού, για να έχουν την απαραίτητη προβολή από τα ΜΜΕ.

Δηλαδή προτιμούν την προβολή, τα πολυτελή ξενοδοχεία και τα σπα, την μη ταύτιση με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) παρά να δουν πως εξυπηρετούν το Εθνικό συμφέρον.
Να τους χαιρόμαστε…