Το σκληρό τους πρόσωπο έδειξαν ζωή και μοίρα στην οικογένεια της Ελένης Θωμά. Η ίδια άνεργη… ο σύζυγός της απεβίωσε και οι δύο της κόρες, 38 και 30 ετών, είναι καθηλωμένες σε ένα κρεβάτι.

Η μεγαλύτερη, μητέρα ενός μικρού κοριτσιού, χτυπημένη από τη νόσο Χάντινγκτον, η δε μικρότερη, αν και διαγνώστηκε και αυτή με την ίδια νόσο, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους ακινησίας τα τελευταία 4 χρόνια…

Τα προβλήματα τεράστια…  οι ανάγκες ακόμα περισσότερες και τα χρήματα ανύπαρκτα, την ώρα που τα έξοδα μηνιαίως για την περίθαλψη των δύο της θυγατέρων αγγίζουν τις 2000.

Αποκορύφωμα της ήδη τραγικής κατάστασης, η αποκοπή του επιδόματος που λάμβανε η μεγαλύτερή της κόρη, καθώς στο λογαριασμό του παιδιού της υπάρχουν 4000 ευρώ… ποσό απο τα παιδικά της χρόνια που το φυλάνε ως κόρην οφθαλμού για το μέλλον που διαγράφεται αβέβαιο…

Άμεση ανάγκη, η αγορά ειδικής πλατφόρμας,  προκειμένου να γίνεται πιο εύκολη η μετακίνηση της μεγάλης της κόρης απο το διαμέρισμα, καθώς το κτήριο δεν διαθέτει ανελκυστήρα. Το κόστος ανέρχεται στις 11 χιλιάδες και το κράτος επιχορηγεί μόνο τις 5.

ΠΗΓΗ