Η ανακοίνωση των νέων μέτρων από την Κυβέρνηση βρίσκει πλήρως αντίθετο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο. Για αρκετό καιρό είχαμε δώσει πίστωση χρόνου αφού η κοινωνία ήταν αντιμέτωπη με μια νέα κατάσταση την οποία κάνεις δεν μπορούσε να εκτιμήσει. Είχαμε όμως από την άλλη σταθεί ως ο μοναδικός πολιτικός χώρος, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα, που διαφώνησε με την παραχώρηση του δικαιώματος έκδοσης διαταγμάτων από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ένα χρόνο αργότερα όμως αντί να γίνουμε σοφοτεροι, βλέπουμε την επανάληψη των ιδίων λαθών και παραλείψεων, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε ένα 3ο  σκληρό lockdown.

Το κλείσιμο επίσης του λιανικού εμπορίου και των χωρών εστίασης σημαίνει ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους συμπατριώτες μας που τον τελευταίο χρόνο αγωνίζονται με νύχια και με δόντια για την επιβίωση τους.

Επίσης, θεωρούμε απαράδεκτη τη χρονική στιγμή για τη λήψη αυτής της απόφασης. Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Κυβέρνηση απαγορεύει στους Πιστούς να παραστούν στις Εκκλησίες για την Ανάσταση του Κυρίου. Η Πολιτεία όφειλε να δείξει περισσότερη ευαισθησία στο εν λόγω ζήτημα, να αντιληφθεί πως ζούμε σε μια Ελληνορθόδοξη χώρα και η Πίστη αποτελεί καταφύγιο για την πλειοψηφία του Κυπριακού Ελληνισμού.

Όσον αφορά το τομέα της Υγείας. Ένα χρόνο μετά δεν έχει γίνει τίποτα προς την κατεύθυνση βελτίωσης του συστήματος υγείας και ενίσχυσης με επαρκές ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό.

Το ΕΛΑΜ ζητά την άμεση παραίτηση του Υπουργού Υγείας για την πολιτική διαχείριση της κατάστασης. Οι λανθασμένες αποφάσεις έχουν οδηγήσει την Κύπρο και την οικονομία της στον αναπνευστήρα. Καλούμε την Κυβέρνηση να αλλάξει άμεσα πλεύση αντιμετώπισης της επιδημίας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)