Πολυπληθής  αντιπροσωπία της Ε.Ο Λεμεσού του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) έδωσε το παρών της στο ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο της κοινότητας Κολοσσίου, τιμώντας την μνήμη των αγωνιστών της ΕΟΚΑ Αντρέα Ονησιφόρου και Αντώνη Πολυκάρπου, που θυσίασαν την ζωή τους στον βωμό της πατρίδας, με μοναδικό στόχο την Λευτεριά της Κύπρου και την Ένωση με την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Εθνικόφρων Σωματείο Κολοσσίου που διοργανώνει κάθε χρόνο το μνημόσυνο, για πρώτη φορά δεν απέστειλε πρόσκληση σε κανένα κόμμα, αφήνοντας ανοιχτή την πρόσκληση σε όσους επιθυμούν να παραστούν και να τιμήσουν τους δύο ήρωες. Απ’ ότι φαίνεται οι πολιτικάντηδες χρειάζονται ειδική πρόσκληση για να παραστούν στα Εθνικά Μνημόσυνα. Η μη παρουσία τους όμως σήμερα στο Κολόσσι μόνο ως θετική μπορεί να εκληφθεί, καθώς οι ήρωες δεν θυσιάστηκαν για καμία ομοσπονδία, ούτε ελληνοτουρκική «φιλία», αλλά μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.

Στεφάνι προς τιμή των δύο αγωνιστών εκ μέρους του προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου κατέθεσε ο συναγωνιστής Γιώργος Γεωργίου, στεφάνι κατέθεσε επίσης ο βουλευτής Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης υπό το έντονο χειροκρότημα του κόσμου ενώ εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ) στεφάνι κατέθεσε ο Επαρχιακός Λεμεσού Στέλιος Νεάρχου. Παράλληλα στεφάνια κατέθεσαν ο συναγωνιστής Στέλιος Στυλιανού για την Ε.Ο. Λεμεσού, ο Δημοτικό Σύμβουλος Λεμεσού Φοίβος Αλκιβιάδης και για την Τ.Ο. Δυτικών Προαστίων Λεμεσού κατέθεσε στεφάνι ο συναγωνιστής Αντώνης Χαραλάμπους.