Αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου παρευρέθηκε σήμερα το πρωί (18/2) στο ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο των Αγωνιστών της ΕΟΚΑ Γεωργίου Παπαβερκίου και Τάκη Σοφοκλέους στις Αρόδες. Ο συναγωνιστής του Ήρωα, Γεώργιος Στενιώτης, καλωσόρισε την αντιπροσωπεία του Κινήματός μας, που συνοδευόταν από τον Αγωνιστή της ΕΟΚΑ Ιωάννη Καραολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γεώργιος Παπαβερκίου υπήρξε ένας λάτρης της Ένωσης και της πανώριας Λευτεριάς και σε ερώτηση του πατέρα του, κατά πόσο θα ήθελε να συνεχίσει τις σπουδές του, απάντησε «θα το θελα πατέρα, αν η πατρίδα μου ήταν ελεύθερη». Τα λόγια αυτά δηλώνουν ότι ο νέος αυτός είχε ήδη θέσει τη πατρίδα του πάνω απ’ όλα και μας υπενθυμίζουν το υπέρτατο χρέος μας να τιμήσουμε τη θυσία των Αγωνιστών της ΕΟΚΑ όπως τους αξίζει!

Με το πέρας του μνημόσυνου, έγινε κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου, στεφάνι κατέθεσε ο Επαρχιακός Πάφου Πέτρος Κουντουρέσιης, ενώ εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας, στεφάνι κατέθεσε ο συναγωνιστής Κυριάκος Σάββα.

Οι ήρωες μας δεν συμβιβαστήκαν, δεν υποχώρησαν! Οι ΕΛΑΜίτες, πιστοί σε αυτές τις παρακαταθήκες, βροντοφωνάζουν:
ΟΧΙ στη ομοσπονδία – ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ η Μόνη λύση