Τελέστηκαν σήμερα, Κυριακή 5/7, τα μνημόσυνα των 13 ηρώων που στις 11 Ιουλίου το 2011, δολοφονήθηκαν εν ώρα καθήκοντος από την έκρηξη που σημειώθηκε στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί. Αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου παρευρέθηκε στα μνημόσυνα, τιμώντας τη μνήμη των παλληκαριών που χάθηκαν από την εγκληματική αμέλεια των κυβερνόντων.

Τα λάθη και οι παραλείψεις της πολιτικής ηγεσίας οδήγησαν σε ένα έγκλημα που παραμένει μέχρι σήμερα ατιμώρητο και που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 13 συμπατριωτών μας καθώς και ανυπολόγιστες ζημιές στην περιοχή και στον μεγαλύτερο ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό της χώρας.

Στο μνημόσυνο του Λοχία Βασίλη Κρόκου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, στη Λάρνακα, εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ, στεφάνι κατέθεσε ο Επαρχιακός Λάρνακας και Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου Σωτήρης Ιωάννου.

Στο κοιμητήριο Σφαλαγγιώτισσας στη Λεμεσό, στα μνημεία του Αρχιπλοιάρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, του Ανθυπασπιστή Κλεάνθη Κλεάνθους, του Κελευστή Αντώνη Χαραλάμπους και των Ναυτών Μιλτιάδη και Χρίστου Χριστοφόρου, στεφάνια εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ κατέθεσαν ο Επαρχιακός Λεμεσού Γιώργος Νικολάου, ο Οργανωτικός Πόλυς Ανωγυριάτης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού Φοίβος Αλκιβιάδης.

Στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ στο μνημόσυνο του Λοχία Γιώργου Γιακουμή, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας, στο Κιβισίλι, κατέθεσε ο Αναπληρωτής Επαρχιακός Λάρνακας Ανδρέας Καδής.

Στο Αλεθρικό, στο μνημόσυνο του Λοχία Αδάμου Αδάμου, στον Ιερό Ναό Αγίου Επιφανείου, στεφάνι κατέθεσε το στέλεχος της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας Γιάννος Τυμπιώτης.

Επίσης στεφάνια κατατεθηκαν στα μνημόσυνα του Πλοιάρχου Λάμπρου Λάμπρου και του Λοχία Σπύρου Τταντή.