Αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Οργανωσης Λευκωσίας, παρευρέθηκε σήμερα Κυριακή στο ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Στέλιου Μαυρομμάτη. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε τρισάγιο στο μνημείο του ήρωας της ΕΟΚΑ και των Ηρώων της ΕΛΔΥΚ, Λοχαγού Σταυριανάκου, Λοχαγού Βασίλη Σταμπούλη και Υπολοχαγού Σωτήρη Τσίωνου.

Εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ στεφάνι κατέθεσε ο Επαρχιακός Λευκωσίας, Κυριάκος Λοϊζίδης.

Ο Στέλιος Μαυρομμάτης γεννήθηκε στο χωριό Λάρνακας της Λαπήθου, της επαρχίας Κερύνειας, στις 15 Νοεμβρίου 1932.

Ο Στέλιος Μαυρομμάτης τελείωσε το δημοτικό σχολείο στο χωριό του και την Εμπορική Σχολή Σαμουήλ στη Λευκωσία. Εργάστηκε για δυο χρόνια στον αγγλικό στρατό στο Σουέζ και στη συνέχεια εργαζόταν στο αγγλικό αεροδρόμιο Λευκωσίας ως γραφέας μέχρι τη σύλληψή του.

Με την έναρξη του αγώνα εντάχθηκε στην ΕΟΚΑ και πήρε μέρος σε επιχείρηση δολιοφθοράς εναντίον αεροπλάνων των Άγγλων. Συνέβαλε ουσιαστικά στη συλλογή των κυνηγετικών όπλων από ιδιώτες στην περιοχή Λευκωσίας. Έδρασε ιδιαίτερα στην περιοχή των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου, την οποία οι Άγγλοι είχαν ονομάσει «μίλι του θανάτου». Μεταξύ των συνεργατών του ήταν και ο ξάδελφός του Ευαγόρας Παλληκαρίδης. Σε μια ανεπιτυχή επίθεση του ιδίου και των δυο συναγωνιστών του εναντίον του Βρετανού σμηνία Νόρμαλ Άλφρεντ και του αεροπόρου Λώρενς Ληθ της βρετανικής βασιλικής αεροπορίας στην οδό Αγίου Παύλου στον Άγιο Δομέτιο Λευκωσίας, ο Στέλιος Μαυρομμάτης ανακόπηκε κατά την αποχώρηση από Άγγλο κάτοικο της περιοχής και συνελήφθη από τους δυο Άγγλους αεροπόρους .

Απαγχονίσθηκε στις 21/09/1956 μαζί με τους Ανδρέα Παναγίδη και Μιχάλη Κουτσόφτα.