Έντονη ήταν η παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στο Παλαιχώρι, στο ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Κυριάκου Μάτση, που έπεσε μαχόμενος για την Λευτεριά της Κύπρου και την Ένωση με την Ελλάδα στις 19 Νοεμβρίου 1958.

Η παρουσία του Προέδρου του  ΕΛΑΜ, κ. Χρίστου Χρίστου, στην γενέτειρα του Κυριάκου Μάτση, έγινε δεκτή με ιδιαίτερη θέρμη από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εναποθέτουν στο Εθνικιστικό Κίνημα τις ελπίδες τους για Απελευθέρωση της Κύπρου, συνεχίζοντας στον δρόμο που χάραξε με την θυσία του ο σταυραετός του Πενταδακτύλου.

Στεφάνι στο μνημείο του ήρωα στην πλατεία του χωριού κατέθεσε ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου, ενώ εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας του ΕΛΑΜ στεφάνι κατέθεσε ο συναγωνιστής Λίνος Χατζηγεωργίου.

Οι Έλληνες Εθνικιστές τιμάμε καθημερινά, μέσα από τον αγώνα μας, τους ήρωες της ΕΟΚΑ όπως τον Κυριάκο Μάτση, παραμένοντας πιστοί στο «Ου περί χρημάτων τον Αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής» που είχε πει.

Ακολούθως τα μέλη του Μετώπου Νεολαίας διένειμαν έντυπο υλικό με το κοινοβουλευτικό έργο του Κινήματος στους κατοίκους του Παλαιχωρίου, λαμβάνοντας πολύ θετικά σχόλια για την δράση του Κινήματος στα δύο χρόνια παρουσίας στην Βουλή.

Οι ήρωες ΔΕΝ πέθαναν για την Ομοσπονδία!