Με την ιαχή Βαγόρα ζεις εσύ μας οδηγείς να δονεί την ατμόσφαιρα τα μελη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ) πορεύτηκαν στους δρόμους της Πάφου, κρατώντας τις σημαίες και τα λάβαρα περήφανα ψηλά. Η δυναμική πορεία είχε προορισμό το οίκημα του Ευαγορα Παλληκαρίδη.

poreia arxi bf650

dada 630feΤο παρόν τους έδωσαν και παλιοί αγωνιστές της ΕΟΚΑ αλλά και νέοι αγωνιστές του ΕΛΑΜ οι οποίοι με την παρουσία τους στην πορεία πέρασαν το μήνυμα πως όπως ο Ευαγόρας έτσι και αυτοί δεν θα αφήσουν την πατρίδα τους να ξεπουληθεί από κανένα πολιτικό ανδρείκελο της λήθης και της υποταγής.

agwnistis 18203

Η τελετή τιμής και μνήμης για τον Βαγορη της Πάφου ξεκίνησε με ομιλία από το Μέτωπο Νεολαίας Πάφου με την συναγωνίστρια Κοραλία Κουντουρέσιη τονίζοντας το χρέος όλων των νέων να θυμούνται και να τιμούν την θυσία του Ευαγορα.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο συναγωνιστής Σωτήρης Ιωάννου εκ μέρους της Νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ), ο οποίος μίλησε για τον Ευαγόρα ως πρότυπο για την εθνικιστική νεολαία.

sotiris ed0b8

Οι ομιλίες συνεχίστηκαν με την Συναγωνιστρια κ. Αννα Παπαντωνίου η οποία αναφέρθηκε στην αγάπη του ήρωα προς την Ελευθερία.

Anna 63c65

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο συναγωνιστής και μέλος του πολιτικού συμβουλίου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου ( Ε.ΛΑ.Μ ) Μιχαλάκης Μιχαήλ. Ο συναγωνιστής Μιχαλάκης αναφέρθηκε πως αντίθετα με τους σημερινούς πολιτικάντηδες, ο Ευαγόρας Παλληλαρίδης στα 17 του χρόνια απέδειξε τι σημαίνει θυσία για την πατρίδα.

Mixalakis 1d3e1

Επόμενος ομιλητής ήταν ο συναγωνιστής και μέλος του πολιτικού συμβουλίου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου ( Ε.ΛΑ.Μ ) κ. Μαριος Βασιλείου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανδρεία του Βαγορή και την ανάγκη να ακολουθήσουμε πιστά τα ιδανικά του ήρωα για να σώσουμε την πατρίδα μας.

marios 737e8

Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο συναγωνιστής και επαρχιακος Πάφου κ. Πετρος Κουντουρεσιης, ο οποίος εξήρε την θυσία του ήρωα ενώ αναφέρθηκε πως ενωμένοι θα πρέπει να αγωνιστούμε για ενα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

Petros ec85e

Η τελετή έληξε όπως της άρμοζε με τον Εθνικό μας Ύμνο και τον Ύμνο του κινήματος.

ethnikos ymnos b816e

Εν συνεχεία τα μελη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου ( Ε.ΛΑ.Μ ) συντεταγμένα πειθαρχημένα και με τον Βαγορη από εκεί ψηλά να μας χαιρετά, επέστρεψαν στα γραφεία όπου και δόθηκε η λήξη της όλης εκδήλωσης.

simaies ea02f