Έντονη ήταν η παρουσία στελεχών και μελών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 1ης Απριλίου στην πόλη και Επαρχία Λεμεσού, τιμώντας την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ.

Στο Αρχηγείο της ΕΟΚΑ, στο κέντρο της Λεμεσού, προς τιμή του Διγενή και των παλληκαριών του, στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου κατέθεσε ο αναπληρωτής Επαρχιακός Λεμεσού Γιώργος Γεωργίου, ενώ στεφάνι κατέθεσε επίσης ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος Γεώργιος Σολομωνίδης.

Επίσης, αντιπροσωπία της Ε.Ο. Λεμεσού του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκε στο χωριό Πάχνα της Επαρχίας Λεμεσού τιμώντας την Έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ. Εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στεφάνι κατέθεσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιώργος Νικολάου, εκ μέρους του ΕΛΑΜ Λεμεσού ο συναγωνιστής Μαρίνος Μέφερης, ενώ στεφάνι κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος ΕΛΑΜ Λεμεσού Φοίβος Αλκιβιάδης.

Αντιπροσωπεία του Κινήματος παρευρέθηκε και στο χωριό Άγιος Μάμας, όπου προς τιμή των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, στεφάνι εκ μέρους του ΕΛΑΜ κατέθεσε ο συναγωνιστής Πρόδρομος Τσίκος και εκ μέρους του ΕΛΑΜ Λεμεσού η συναγωνίστρια Ντία Κωνσταντίνου.

Παράλληλα, συναγωνιστές παρευρέθηκαν το πρωί της 1ης Απριλίου στον Άγιο Κωνσταντίνο, από όπου πραγματοποίησαν πεζοπορία στις απόκρημνες κορφές της Παπούτσας, με προορισμό τα κρησφύγετα της ΕΟΚΑ, όπου κρυβόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Γρηγόρης Αυξεντίου. Ακολούθως, στην προτομή του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Γιαννάκη Χριστοφόρου, στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ κατέθεσε το στέλεχος της Επαρχιακής Επιτροπής Πέτρος Αυγουστή.

Η παρουσία του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος έτυχε θερμής υποδοχής από τον λαό σε ολόκληρη τη Λεμεσό, αγκαλιάζοντας το κίνημά μας, οι οποίοι βλέπουν ότι σε μια εποχή που οι θυσίες των αγωνιστών της ΕΟΚΑ ξεχάστηκαν και το σύνθημα «Η Κύπρος είναι Ελληνική» στοχοποιείται από ορισμένους πολιτικούς κύκλους, μόνο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο ορθώνει ανάστημα και τιμά τη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για τη Ελευθερία της Κύπρου από τον Βρετανικό Ζυγό και την Ένωση με την Ελλάδα, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Κύπρος ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική.