Τον ήρωα της ΕΟΚΑ, Θεοδόση Χατζηθεοδοσίου, τίμησε σήμερα το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) στο ετήσιο μνημόσυνό του, στη Λεμεσό. Ο Χατζηθεοδοσίου, που κατάγεται από το κατεχόμενο χωριό Στύλλοι της Επαρχίας Αμμοχώστου, συμμετείχε στον αγώνα και αποτελούσε ένα από τους χιλιάδες νόμιμους συμπατριώτες μας που βοήθησαν τους αντάρτες του Γεωργίου Γρίβα Διγενή.

Στις 18 Δεκεμβρίου 1958, κατά τη διάρκεια ερευνών, ο Θεοδόσης βασανίστηκε από τους Άγγλους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να ανακαλύψουν το κρησφύγετο το οποίο είχε δημιουργήσει στο σπίτι του για απόκρυψη αγωνιστών που καταζητούνταν. Αφού οι Άγγλοι είδαν ότι δεν μπορούσαν να του βγάλουν λέξη, τον σκότωσαν εν ψυχρώ. Στη συνέχεια, τον έσυραν στο δρόμο ανακοινώνοντας ότι σκοτώθηκε στη προσπάθειά του να διαφύγει, κάτι το οποίο είναι αναληθές.

Εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστου Χρίστου, στεφάνι κατέθεσε ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου Σωτήρης Ιωάννου, ενώ εκ μέρους του Βουλευτή Αμμοχώστου Λίνου Παπαγιάννη, ο Οργανωτικός Λεμεσού Πέτρος Αυγουστή.

Η θυσία του Θεοδόση Χατζηθεοδοσίου, αλλά και όλων των ηρώων της ΕΟΚΑ, μας υπενθυμίζουν το χρέος που έχουμε να αγωνιστούμε ενάντια σε κάθε λύση ομοσπονδίας που θα τουρκοποιήσει τις πόλεις και τα χωριά μας, φωτίζοντας μας τον δρόμο της Απελευθέρωσης της πατρίδας μας.